Kapetan aktualnih svjetskih doprvaka Luka Modrić najavio je susret sa Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Hrvatska ima šanse 

"Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali želimo još više. Čeka nas možda i najveća utakmica na turniru, protiv jednog od favorita za naslov - prema prikazanoj igri, s pravom su u toj skupini - ali moramo biti pravi, dati svoj maksimum, kao što smo dali u svakoj utakmici. Odigramo li svoju najbolju utakmicu, imamo šanse. Nismo zadovoljni samo četvrtfinalom. Imamo snage, vjerujemo u sebe i tako ćemo se postaviti. Igramo svoj nogomet, nekad je to dobro, nekad manje dobro, ali želimo što bolje predstavljati Hrvatsku i ostvariti što bolji rezultat. Vidjet ćemo sutra kakva će biti Hrvatska, dat ćemo maksimum i vjerujem da možemo napraviti veliku stvar"

Rakitić, Francuska, Brazil, Argentina

"Nažalost, Rakitić više nije s nama u reprezentaciji, ali mislim da još uvijek imamo dobru veznu liniju, tu je Kovačić koji igra fenomenalno i dobro je nadomjestio Rakitića. Opet imamo jako dobru momčad, a ovo je po veličini utakmice u rangu s Francuskom, samo što je ono bilo finale. Nažalost, Brazil još nismo uspjeli pobijediti i nadam se da će se to sutra promijeniti. Brazil na svakoj poziciji ima fenomenalne igrače i morat ćemo biti vrlo agresivni, trkački na visokoj razini da im ne dopustimo da se razigraju i razmašu. Poraz protiv Kameruna nije mjerilo, ali i to je pokazatelj da ih se može pobijediti. Svaka je utakmica za sebe. Uživam gledati i Brazil i Argentinu, užitak je igrati protiv njih, to je praznik za nogomet, što svaki igrač želi, pogotovo na velikom natjecanju. Oni su nogometni velikani"

Dodatno samopouzdanje nakon Japana

"Pokazali smo mentalnu snagu i čvrstinu, ta je utakmica dala nam samopouzdanje. Vidjet ćemo kako će biti protiv Brazila, mi smo spremni na sve. Ne bavimo se statistikama, fokusirani smo na sebe. Normalno je dati Brazilu veće šanse i favorizirati velike momčadi, no puno se puta pokazalo da favoriti ne pobjeđuju uvijek. Mi svakoga poštujemo, ali cijenimo i sebe, i sposobni smo za sve"

Organizacija i tradicija

"Sve je super, osjećamo se ugodno, uživamo. Sve je dobro organizirano, plus je što nema puno putovanja i nemam nikakve primjedbe na organizaciju i atmosferu. Tradicija se na našem treningu ne mijenja, i dalje igraju stari protiv mladih, samo ovoga puta starci pobjeđuju, mislim da je jedna utakmica završila neriješeno"

Hrvatski sportski talent

"Mislim da je Hrvatska sportski jako talentirana nacija. U nogometu je to oduvijek tako, po tome je Hrvatska i prepoznatljiva. Nema tu neko posebno objašnjenje, volimo sport, dobro se radi u nogometnim školama"

Brazilski suigrači iz Real Madrida 

"Lijepo je čuti da Vini biranim riječima govori o meni. On je sjajan dečko, imamo super odnos, igra u nevjerojatnoj formi, u Realu i Brazilu pokazuje napredak i čeka nas težak zadatak zaustaviti ga. Svi znaju njegove kvalitete, ali pomoći ću suigračima da ga pokušamo neutralizirati. Ovdje se svatko bori za svoju zemlju. Drago mi je da ću vidjeti prijatelje iz Real Madrida, bivše i sadašnje, veselim im se i bit će posebno igrati protiv njih. Prijatelji možemo biti poslije utakmice, na terenu ćemo pokušati otići korak dalje"

Budućnost u reprezentaciji

"Ne razmišljam o budućnosti, samo sam koncentriran na ovo Svjetsko prvenstvo. Nažalost, nemam taktiku za pomlađivanje kao što je to bilo za rast"