Pred košarkašima Zadra nove su dvije utakmice koje će odraditi "na cesti". Prvo u petak od 18 sati u Laktašima igraju utakmicu 10. kola AdmiralBet ABA lige protiv Igokee, dok će samo dva dana kasnije, u nedjelju, odigrati i ogled 11. kola HT Premijer lige na Baldekinu kod Šibenke.

Kao i uvijek dosada, misli trenera Danijela Jusupa primarno su usmjerene na prvi dvoboj, odnosno Igokeu. Protivnik je to koji u pravilu ne gubi utakmice na domaćem terenu. Međutim, ove sezone to baš i nije slučaj.

U šest dosadašnjih domaćih susreta igrači Dragana Bajića poraženi su čak tri puta, a u prošlom kolu bodovima u Laktašima umalo se osladio i MZT koji je kapitulirao tek u samom finišu dvoboja. Podaci su to koji kod Zadrana mogu izazvati optimizam. Ipak, trener Danijel Jusup poziva na oprez.

- U ABA ligi su sve ekipa dobre. Za Igokeu je karakteristično da imaju izuzetno kvalitetnu vanjsku liniju i jako su dobra ekipa. To su pokazali sada s pobjedama protiv MZT-a kući i Bilbaoa sa strane. Mi ćemo morati biti pravi ukoliko želimo doći u šansu da dobijemo tu utakmicu. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo se pokazati u onom boljem izdanju, kaže Danijel Jusup, trener Zadra.

Što se domaćeg prvenstva tiče i utakmice protiv Šibenke, Zadrani će je odigrati nakon slavlja nad Alkarom u prošlom kolu na Višnjiku. Bila je to osma uzastopna pobjeda Zadra u ovom natjecanju, a momčad s Višnjika nada se kako će taj niz produljiti i nakon gostovanja na Baldekinu.

- Vidim da Šibenka ima dobre rezultate i znam neke igrače iz te momčadi. Baldekin je uvijek neugodan teren za igrati. Ali, pripremu za tu utakmicu ćemo početi u petak kada završi dvoboj u Laktašima, zaključio je Jusup.

Na dvoboje protiv Igokee i Šibenke osvrnuo se i šuter Zadra, Antonio Jordano.

- Dva teška gostovanja. Igokea je ekipa sastavljena za najviše ciljeve. Ozbiljna su ekipa koja igra FIBA-inu Ligu prvaka. Na nama je da damo svoj maksimum i da ispoštujemo sve što smo se dogovorili s trenerima i mislim da se imamo čemu nadati. Već smo pokazali da možemo igrati sa svima kad igramo kao ekipa. Nakon toga slijedi Šibenika, ekipa koja je po meni najugodnije iznenađenje prvenstva. Ušli su u prvenstvo sa šest uzastopnih pobjeda i jako su opasni na svom parketu. Ne smijemo u utakmicu ući mlitavo i moramo biti fokusirani. Ako bude tako onda se najviše toga pita nas. Najvažnije da se nakon utakmice u Laktašima odmorimo i pripremimo za dvoboj na Baldekinu, kaže Jordano.

Nakon ove dvije utakmice Zadrani u idući petak, 16. prosinca kod kuće u sklopu 11. kola AdmiralBet ABA lige dočekuju MZT, a zatim ih četiri dana kasnije u Sinju očekuje i sraz osmine finala Kupa Krešimira Ćosića protiv Alkar.