Pobjednici šestog izdanja utrke Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara održanoj u subotu u Škrabrnji su Lukrecija Krstičević i Filip Tomas, oboje članovi AK Alojzije Stepinac Zadar.

U ženskoj konkurenciji druga je ciljem prošla Dora Mlinarić iz AK Knin dok je treće mjesto osvojila Maja Kurta iz AK Fortius Zadar.

Drugoplasirani u muškoj konkurenciji bio je Juraj Bilaver iz AK Alojzije Stepinac, a trećeplasirani Tibor Novosel iz AŠK Rogovo Sv. Filip i Jakov.

Ova je utrka dužine 5 km bila odlična uvertira i prilika za završne pripreme atletičarki i atletičara za predstojeće 39. izdanje polumaratona Nin-Zadar koji će se održati u subotu 19. studenoga.

Riječ je o tradicionalnoj utrci u dužini 21,1 km koja se održava povodom Dana grada Zadra na stazi koja je ove godine dobila međunarodni certifikat i tako se uvrstila uz bok utrka u kojima se svi rezultati službeni i mjerodavni.

Još je jedna novost vezana uz Polumaraton Nin-Zadar, a to je da se od ovog izdanja ostvareni rezultati boduju kao sastavni dio Prve Hrvatske cestovne lige.

Očekuje se dolazak dvjestotinjak trkača iz svih dijelova Hrvatske te susjednih zemalja, a organizatori iz Atletskog saveza Zadarske županije poručuju kako ih svih dočekuju otvorenog srca, raširenih ruku i punom vrećom darova.

Start utrke je u Ninu kod kipa biskupa Grgura Ninskog u 11 sati, a cilj na zadarskom Narodnom trgu.

Proglašenje pobjednika održat će se u Športskom centru Višnjik gdje će biti upriličen i ručak za sve sudionike.

Prijave za Polumaraton Nin - Zadar mogu se obaviti na stranici utrke.com, a dodatne informacije dobiti putem elektronske pošte ([email protected]) ili pozivom na 098-1337036 (predsjednik Atletskog saveza Zadarske Županije Slobodan Miolović).