Mladi zadarski šahisti iz klubova "Zadar" i "Casper" ostvarili su izvrstan uspjeh na 1. Otvorenom prvenstvu Splitsko-dalmatinske županije u ubrzanom šahu (rapid) za kadete i juniore, natjecanju međunarodnog karaktera koje je održano u subotu u mjestu Krivodol kraj Imotskog, u organizaciji ŠK "Petar Žaja" Aržano i Šahovskog saveza Splitsko - dalmatinske županije.

Na turniru je sudjelovalo 50 igrača, u devet kola, u tempu 10 minuta + 5 sekundi dodatka po potezu. Za ŠK "Casper" nastupili su Mario Ljubičić, Karlo Mijić, Lovre Vignjević, Nikolina Dokoza, Lovre Mihić i Leo Bosnić, dok su za ŠK "Zadar" nastupili Ivan Zelić, Adrian Petani i Lovre Radulić.

Na turniru su zapažene rezultate u kategoriji juniora izvan Splitsko - dalmatinske županije ostvarili majstorski kandidat Mario Ljubičić (1. mjesto), Karlo Mijić (2. mjesto) i Ivan Zelić (3. mjesto), zatim u kategoriji kadeta izvan SDŽ Nikolina Dokoza (1. mj.), Leo Bosnić (2. mj.) i Šime Mihić (3. mj.). Najbolji kadet u kategoriji U14 bio je Lovre Vignjević, dok je Adrian Petani ostvario najbolji rezultat u kategoriji U8.

Tokom studenog mlade zadarske šahiste očekuje i nastup na kadetskom prvenstvu Zadarske županije u klasičnom šahu, od 19. do 20. studenog, u organizaciji Šahovskog saveza Zadarske županije, dok je posljedni vikend rezerviran za prvenstvo Hrvatske za mlade (U8-U18) u ubrzanom i brzopoteznom šahu, koje će se održati u Crikvenici, od 25. do 27. studenog. Zadarski klubovi nadaju se dobrim igrama u novim uspjesima mladih šahista.