U turskom gradu Antalya, od 5. do 15. studenog održava se pojedinačno Europsko prvenstvo u šahu za mlade U8-U18, na kojem kao član reprezentacije nastupa i naš mladi Zadranin, Jure Tadić, član Šahovskog kluba Zadar, u iznimno jakoj U12 kategoriji, u konkurenciji od preko stotinu šahista iz cijelog svijeta.

Format natjecanja je 9 kola po švicarskom sustavu, 90 minuta za prvih 40 poteza, uz dodatak od 30 minuta do kraja partije te uvećanje od 30 sekundi počev od prvog poteza, u kakvom formatu se redovno održavaju i najjači svjetski turniri, tako da partije mogu trajati i do nekoliko sati.

U Križevcima je 29. i 30. listopada održan međunarodni šahovski turnir za seniore i kadete, X. Memorijal Ante Krnjića, u organizaciji Šahovskog kluba Križevci i slavnog youtubera Antonija Radića - Agadmatora, kojega na njegovom Youtube kanalu prati oko 1,3 milijuna pratitelja.

Na turniru je sudjelovalo oko 80 igrača, u šest kola, dok su u kadetskoj konkurenciji nastupili kadeti Adrian Petani i Luka Marnika, također članovi Šahovskog kluba Zadar. U kategoriji U8 izvrsno treće mjesto na turniru u Križevcima osvojio je 7-godišnji Adrian Petani, koji nastavlja s dobrim igrama na turnirima, nakon osvojenog trećeg mjesta na prvenstvu Hrvatske u kategoriji U7, u lipnju ove godine.