Pobjednica Zadarske koke 2022. godine je Furiosa 2 kormirala Igora Čupića. Zadarski kormilar bio je najbolji po iznimno teškim uvjetima, na regatnom polju s 25 čvorova juga, ali nije puno nedostajalo da ga stignu braća Mihovil i Šime Fantela, koji su bili u posadi drugoplasiranog Scorpija, kormilara Filipa Babića iz JK Marina Kaštela. Ipak, u foto finišu domaća posada je bila bolja, a treći je kroz cilj prošao Robert Sandalić s Gringom 3.

- Bila je to nakon dugo godina jedna prava muška utrka, Igorova posada u završnici je bila bolja i čestitam im na pobjedi, rekao je nakon regate zadarski olimpijac Mihovil Fantela.

Zanimljivo je da su sve tri prvoplasirane jedrilice završile regatu ispred većih i nominalno favoriziranih brodova dužine preko 13,5 metara. U toj je „nultoj" klasi najbrža jbila Fija kormilara Teufika Galijaševića (YC NO1). Furiosa 2 je bila najbolja u prvoj, u drugoj je najbrža bila DSK (Mate Baričević, JK Uskok), te do kraja redom One & only (Josip Stipčević, JK Uskok), Farr (Mario Kundih, Delfin Pula), Satan 2 (Marija Anđela de Micheli Vitturi, Mornar Split), Treska (Tugomila Kustić, YC Biograd), Lero (Ivo Kvestić, Orsan Dubrovnik), a niti jedan brod u kategorijama između 5 i 7 metara nije završio regatu).

Iako su se sklonile od valova, na kraju su regatu uspješno odradile gajete s latinskim idrom. Jedan od sudionika u ovoj klasi, zadarski sveučilišni profesor Nikola Vuletić, kaže kako nije bilo govora o odustajanju, unatoč lošim uvjetima.

- Kad je krenula regata vidjeli smo dvoje naših da su stali kod Kampa kaštela, pa samo odradili taj manji đir. Nije bio problem u vjetru, što se nas tiče mogli smo mi i do Preka i nazad, komentirao je nakon utrke skraćenu rutu.

Najbrži je među njima bio iskusni morski vuk Dragutin Juraga s Kurnataricom, a slijedili su redom Zadrugarka (Ante Bašić), Palmina (Nikola Vuletić), Rosanda (Roko Šoša), Rajna (Ivan Crljenko), Klementina (Ljubomir Zelić) i Baba Majo (Tomislav Tičić).