U dvorani Doma kulture u Ninu predstavljena je utrka Lucky Trail Nin, koja će se održati u subotu 29. listopada, sa središnjim startno-ciljnim prostorom smještenim na najpoznatijem dijelu pješčane Ninske lagune, znamenitoj Kraljičinoj plaži. Ponosni organizatori, TZ Grada Nina, Nin turizam d.o.o., Komunalac Nin i trkački portal 3sporta.com najavili su dolazak 400 trkača iz svih krajeva Hrvatske te Slovenije i BiH.

"Poseban format timske utrke čini Lucky Trail seriju zanimljivu trkačima zbog jedinstvene, gotovo izletničke atmosfere na našoj startnoj livadi. Kako u svakom trenutku samo jedan trkač tročlanog tima trči na stazi, u svakom trenutku u startno-ciljnoj zoni se nalaze dvije trećine trkača. Upravo taj, po dalmatinski šušur, uz odličnu muziku i prekrasnu lokaciju, Lucky Trail utrku čini posebnom", istaknuo je direktor utrke i utemeljitelj Lucky Trail serijala, Zvonimir Mikašek.

"U situaciji kada je Hrvatska na neki način preplavljena raznim trail utrkama, treba znati strateški prepoznati što je najbolji odabir i koji je događaj primjeren destinaciji. Lucky Trail je upravo utrka koja svojim originalnim konceptom na najbolji način predstavlja ono što grad Nin želi ponuditi svojim posjetiteljima", rekla je direktorica TZ Grada Nina, Marija Dejanović.

"Budući i sam trkač, prepoznao sam posebnost koju Lucky Trail utrka ima za naš grad", izjavio je predstavnik Grada Nina, Tomislav Ćurko. "Siguran sam da će ovaj događaj u budućnosti rasti i doprinijeti još kvalitetnijem i sadržajnijem produženju sezone. Grad Nin je u potpunosti podržao Lucky Trail i imat će našu podršku i u godinama koje slijede".

Lucky Trail Nin sastoji se od tri staze koje počinju i završavaju na Kraljičinoj plaži, s ukupnom dužinom od oko 15,5 km. Prvo se trči 5,5 km duga staza do još jedne poznate ninske plaže, Ždrijca, a zatim natrag kroz sam Grad Nin i njegove prepoznatljive znamenitosti: najmanju svjetsku katedralu, bistu Grgura Ninskog... Druga staza, dužine 7 km obilazi polja i maslinike ninskog zaleđa, pa se preko nasipa uz rječicu Jarugu spušta do Solane te prolazi kroz njene tisućljetne slane bazene. Posljednja, najkraća staza bit će zasigurno i najatraktivnija. Sretni trkači protrčati po drvenoj šetnici ninske lagune, a zatim kroz duboki pijesak Kraljičine plaže, po drvenom mostiću stići do kraja ove slikovite utrke.

"Lucky Trail Nin radosni je festival trčanja, koji je i lijepa najava projekta pješačkih staza Nin rivijere, s kojim će ova jedinstvena destinacija dobiti još jedan iznimno atraktivan sadržaj," zaključio je Daniel Lacko, član organizacijskog tima.