Jučer je u organizaciji STK Jadera održan tradicionalni stolnoteniski turnir 5. Zadar open u 2022. u povodu obrane grada Zadra. Turnir se održao u osam kategorija, od mlađih kadeta do rekreativaca, a sudjelovalo je 60 igrača i igračica iz 10 klubova iz četiri županije.

Najuspješniji klub je bio STK Šibenik sa osvojenih sedam medalja u kategorijama mlađi kadeti, kadeti i mlađi juniori i juniori. Najbolji pojedinci su: Luka Višić (STK Novi Zagreb) s i osvojene tri medalje (1 zlatna u kategoriji mlađi kadeti i 2 srebrne medalje u kategoriji mlađi juniori i juniori) i Luka Vidović (STK Jadera) s osvojene dvije zlatne medalje u kategorijama mlađi juniori i juniori.

Seniori su na ovom turniru igrali u dvije kategorije - seniori parovi i seniori pojedinačno. U seniorskoj konkurenciji pojedinačno najuspješniji su bili igrači STK Kaštela i to Goran Dedić koji osvojio prvo mjesto, Kruno Dabić je osvojio drugo mjesto i Vatroslav Pensa je osvojio treće mjesto. U seniorskoj konkurenciji parova najuspješniji su bili igrači STK Kaštela i to Vatroslav Pensa i Kruno Dabić su osvojili prvo mjesto a drugo mjesto osvojili su Mijo Olujić (nereg. Split) i Goran Dedić (STK Kaštela), dok su treće mjesto osvojili Emanuel Dundov i Filip Ladiš (STK Jadera).

Na ovom turniru po prvi puta su se natjecali neregistrirani rekreativci pojedinačno i parovi. U pojedinačnoj konkurenciji pobjednik je Mijo Olujić (Split), drugo mjesto osvojio je Toni Glavinić (Postira) i treće mjesto Jakov Glavinić (Postira). U kategoriji parovi-rekreativci prvo mjesto osvojili su Ivan Kusanović (Supetar) i Boris Krneta (Zadar), drugo mjesto osvojili su Toni i Jakov Glavinić (Postira).