KK Zadar i ŠC Višnjik sklopili su sporazum o korištenju dvorane u predstojećoj sezoni te će se prva utakmice ove sezone uopće u ABA ligi igrati sutra u 18 sati na Višnjiku.

Rezultat je to višemjesečnih pregovora u kojima je Višnjik ostao na stavu da, prema nalogu revizije, dvoranu ne može iznajmiti za iznos manji od onoga koji je bio lani, 650 kuna plus PDV, no klub će uštedu ostvariti na manjem broju sati koje će ju koristiti. Za razliku od prošle godine, kada su je u zakupu imali 24 sata dnevno, sada će to iznositi pet sati dnevno za treninge i dodatno za utakmice, čime bi se godišnji ugovor, prema procjeni Ante Rubeše, smanjio s 2,7 milijuna na svega 900 tisuća kuna.

- Svima nam je u cilju da Zadar ima uspješnu sezonu, drago nam je što će svoje utakmice igrati na Višnjiku. Što se tiče nas, pružat ćemo i dalje svu potrebnu logističku podršku, kao i drugim korisnicima i organizatorima velikih događanja. Prilagođavamo se svim klubovima, pogotovo KK Zadar koji je institucija ovog grada, rekao je na konferenciji za novinare direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Direktor KK Zadar David Gunjević zahvalio je Karloviću što ih je čekao do posljednjeg trenutka, kao i pretplatnicima koji su im svojim uplatama omogućili financijsku stabilnost i isplatu zaostalih plaća igračima koji su ih blokirali, pa momčad u sezonu ulazi kompletna.

- Nemam moć da mijenjam odnose ŠC Višnjik i KK Zadar, oboje su trgovačka društva koja posluju po zakonu, svjesni smo troškova oko amortizacije, struje i plina. Ovo što je dogovoreno je debelo ispod cijene. Suradnja će biti na najvišoj razini otkada je dvorana sagrađena, rekao je Gunjević.

Posebno se osvrnuo na prodaju pretplata i politiku prodaja ulaznica, čiji će prihod ove godine ići izravno klubu. ŠC Višnjik je tim prihodom zatvorio potraživanja iz predstečajne nagodbe, no sada su došla nova vremena.

- Molim sve da shvate moment u kojem se klub nalazi, organizacijski i financijski, i da nam je svaka kuna i lipa bitna. Stat ćemo na kraj trendu besplatnih ulaznica. Jedna jedina ulaznica rezervirana je za Giuseppea Giergiju, čekat će ga bude li ju htio podignuti i dolaziti na utakmice. Svi drugi, veterani, gradonačelnik, političari, nadzornici, predsjednik Nadzornog odbora i nadzornici, uključujući i mene, moraju kupiti pretplate, poručio je Gunjević.

Predsjednik Ante Rubeša objasnio je zašto se odustalo od toga da prva momčad i svi mlađi uzrasti presele u dvoranu u Jazinama.

- Mi ćemo se povremeno vraćati u Jazine, prvi put već 14. listopada protiv Škrljeva, kada Višnjik ima drugo događanje u dvorani. Mi smo iz HKS-a nakon 30 godina dobili crveno svjetlo za Jazine, a razlozi su da nisu numerirana mjesta, podna konstrukcija je loša - kao da lani nije bila, nema zaštite na mjestu igrači izlaze, kao zapisnički stol, nema interneta, osvijetljenost je neujednačena... Situacia je takva bila svih ovih godina, ali je izgleda tek sada neadekvatna, iznio je Rubeša.

Od gradske uprave zatražit će se osposobljavanje dvorane za HT Premijer ligu, a od regulatornih tijela mišljenje o minimalnom iznosu koji je moguće platiti, nakon čega bi opet otvorili pregovore s Višnjikom.