Utakmicom protiv SC Derbyja, koja se sutra od 18 sati igra u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, košarkaši Zadra otvaraju novu sezonu u natjecanju AdmiralBet ABA lige. Zadranima je dopalačast da upravo oni budu domaćini prvog susreta s kojim kreće borba za naslov najboljeg u regiji, koja će, sasvim sigurno, i ove godine biti iznimno zanimljiva.

Zadar u ovu sezonu ulazi s nikad manjim budžetom stoga je kao glavni cilj već nekoliko puta istaknut ostanak u ligi, a sutrašnji protivnik bit će izvrstan pokazatelj je li ovosezonski Zadar u mogućnosti ispuniti zacrtani cilj.
Sutrašnja utakmica bit će ujedno i prilika Zadranima da crnogorskom sastavu naplate lanjski dug. Naime, u oba prošlosezonska međusobna sraza igrači SC Derbyja izašli su kao pobjednici, a trener Jusup nada se kako će se ta paradigma promijeniti već sutra.

- Napravili smo sve ono što smo mislili da treba napraviti pred početak nove natjecateljske sezone koju otvaramo sutra protiv vrlo dobre ekipe SC Derbyja. Malo su izmijenili roster za razliku od onog lanjskog ali svejedno se radi o ekipi koja je kombinacija iskustva i mladosti. Usudio bi se reći čak da je ta ekipa crnogorska "Mega". U svakom slučaju mi smo spremni. U susret ulazimo kompletni i volio bih kada bi nas došlo podržati što više navijača. Siguran sam da ćemo im se našom igrom i zalaganjem odužiti na pravi način - rekao je Jusup.
Zadarski trener zadovoljan je načinom na koji je momčad odradila pripreme, posebice turnir u Francuskoj.

- Mi smo nova ekipa i još uvijek ne znam u kojem ćemo pravcu ići, ali odigrali smo dobro, malo smo se i emotivno potrošili u želji da dokažemo da možemo. Pražnjenje na treningu je bilo neizbježno, od tih pobjeda, puta i napora, bolje da smo igrali dobro nego loše. Sve su to prijateljske utakmice, od sutra se broji, kaže Jusup.

Ove sezone kapetansku vrpcu nosit će povratnik u momčad, Marko Ramljak. Pod svodom Višnjika Marko je u prvom "mandatu" proveo šest godina. Sada se vratio s dodatnim iskustvom, spreman za jednu od glavnih uloga koju mu je namijenio trener Jusup.

- Sazrio sam iako sam još uvijek mlad. Imam 29 godina ali sam jedan od iskusnijih, momci su izvrsni, nema kako se kaže trule jabuke, svi ginemo jedan za drugog na treningu i utakmici, nije floskula, super je igrati u takvoj ekipi i atmosferi - kaže Ramljak, koji se nada pravoj podršci s tribina.