NOVO

Košarkaški klub Zadar danas je u poslijepodnevnim satima potvrdio kako je na zahtjev igrača Duje Brale s njim sporazumno raskinut ugovor.

„Duje je prošao sve mlađe kategorije KK Zadar, nakon čega je postao član seniorske momčadi, s kojom je 2021. osvojio dvostruku krunu, naslov prvaka Hrvatske i Kup Krešimira Ćosića.

- Zahvaljujemo Duji na svemu što je dao našem klubu. Uvažili smo njegovu želju da karijeru nastavi u drugoj sredini i želimo mu svu sreću na njegovom budućem sportskom putu, rekao je Denis Pleslić, sportski direktor Košarkaškog kluba Zadar", stoji u objavi.

RANIJE

Košarkaški klub Zadar i Duje Brala raskinuli su ugovor, ako je vjerovati njegovom menadžeru Mateju Mamiću. Službenu potvrdu informacije iz kluba jutros nije bilo moguće dobiti.

Mladi Zadranin nije dobro ušao u sezonu kod novog trenera Danijela Jusupa, a kako je stagnirao u posljednje dvije godine te nije ispunio očekivanja koja su pred njim bila kao najvećim talentom, čini se da je došlo do obostrane želje za rastankom. Prošle godine potpisao je četverogodišnji ugovor, ali je uspio odraditi samo jednu.

Na početku sezone Zadar je već ostao bez perspektivnog Tomislava Buljana, a i Filip Paponja digao je sidro. Poseban problem mogao bi biti ulazak u HT Premijer ligu, jer zbog blokade bivši igrača KK Zadar za nju ne može registrirati nikoga od pridošlica. Kao jedini starosjedioci ostaju Dario Drežnjak i Antonio Jordano, a očekivalo se da će uz njih trojicu Zadar kako-tako uspjeti izvući početak sezone, do registracije igrača.

Zadar se okreće novoj generaciji mladih igrača, no sudeći prema minutama koje dobivaju u pripremnim utakmicama, teško je očekivati da će brzo postati nositelji igre.