Veliki rivalitet dvaju županijskih nogometnih klubova koji se natječu u 3. nogometnoj ligi, HNK Zadar i HV Posedarje, nastavljen je i nakon „miroljubivih" 1:1 u 3. kolu, odigranom u srijedu.

Kako to obično biva u derbijima, utakmica je ponudila niz zanimljivih detalja, a „repovi" su ostali iza sudačkih odluka o zaleđima posedarskih igrača.

U službenoj objavi HNK Zadar navedeno je, naime, kako „prvi pomoćni Miroslav Čalo nije signalizirao zaleđe kod vodećeg pogotka gostiju, za kojeg su se čak i ostale službene osobe složile kako je bilo", te „do tada je dva puta prvi pomoćni sudac dizao zastavicu kad su bila zaleđa Lovre Čirjaka. Ista se situacija ponovila i na dubinski ubačaj Roka Jurića. Čirjak je bio iza obrane Zadra, najbliži vrataru Mati Stojanovu, a pomoćni Čalo nije označio zaleđe".

Nije trebalo dugo da stigne reakcija iz suprotnog tabora.

1.SLIKA (gore)
Nakon odličnog proigravanja Roka Jurića, Lovre Čirjak mirno zaobilazi domaćeg vratara Stojanova i postiže regularan pogodak za 0:1.

2.SLIKA (ispod)
Rončević (na kojem je napravljen oštar prekršaj) odličnom loptom upošljava Lovru Čirjaka koji opet zaobilazi domaćeg vratara Stojanova i zabija ali drugi pomoćni sudac podiže nepostojeće zaleđe i poništava regularan pogodak.

Bilo kako bilo, završilo je podjelom bodova, a sudeći po reakcijama s obje strane, ali i priloženim fotgorafijama, čini se kako je sudac oba puta bio u pravu.