Nakon uspješno provedenih - prvih demokratskih izbora za dvojicu članova Nadzornog odbora KK Zadar, iz udruge "Grad košarke" s ponosom najavljuju novi projekt koji će se odvijati tokom rujna u Zadru. 

- Po prvi puta kroz naš projekt mladi košarkaši iz cijele županije i KK Zadar surađivat će sa sportskim psiholozima. Prije nekoliko mjeseci potpisali smo ugovor o sponzorstvu s jednom od vodećih hrvatskih IT kompanija - Infinumom. Oni su prepoznali našu strast, energiju i dugoročne ciljeve u vidu vraćanja imidža grada košarke, promicanja rada s djecom, te organizacijom sportskih i drugih društveno korisnih aktivnosti te su odlučili finacirati ovaj hvalevrijedan projekt, javljaju iz udruge. 

Projekt će se odvijati u suradnji s Košarkaškim savezom Zadarske županije, KK Zadar i ostalim košarkaškim klubovima u županiji. U sklopu projekta sportski psiholozi Katarina Martinović i Toni Gauta održat će niz radionica, predavanja i praktičnih vježbi na temu mentalne pripreme sportaša u praksi za roditelje, trenere i sportaše. Putem radionica i predavanja za trenere i roditelje sportski psiholozi će educirati kako biti podrška sportašima prije, tijekom i nakon natjecanja. Radionice na temu komunikacije, samopouzdanja, motivacije, efikasnih postavljanja ciljava samo su neke od tema koje će omogućiti bolju suradnju trokuta trener - roditelj - sportaš te usmjeriti sportaše da iskoriste vlastiti potencijal i napreduju u vlastitoj izvedbi.

Predstavit će također niz mentalnih tehnika i alata pomoću kojih će educirati sportaše kako da preusmjere fokus na izvedbu nakon pogreške, treniraju kvalitetu fokusa i kocentracije pod pritiskom natjecanja. Edukacije i radionice na temu vizualizacije u sportu, postavljanja ciljeva, rad na poboljšanju motivacije, tehnike samopouzdanja, tehnike postizanja optimalne pobuđenosti i mindfulness tehnike pomoći će mladim sportašima da izvedba na natjecanjima bude preslika igre na treningu te da sportaši iskažu svoj potencijal na natjecanjima.

Seminari sportske psihologije bit će održani u sljedećim terminima:

Igrači (Dvorana Jazine)

10.9. 8h pretkadeti, 10h juniori, 12h kadeti
17.9. 8h pretkadeti, 10h juniori, 12h kadeti

Roditelji (Press centar dvorane Višnjik)
09.9. 19h
16.9. 19h*
* lokacija podložna izmjeni

Treneri (Press centar dvorane Jazine)
09.9. 13h
16.9. 13h