Kuglači Zadra u posljednjoj pripremnoj utakmici slavili su u Otočcu protiv Velebita s 8:0 te s puno samopouzdanja očekuju početak sezone i gostovanje kod splitskog Poštara. Najbolji igrači Zadra u Otočcu bili su Radovan Vlajkov s 648, Hrvoje Marinović s 646 i Csongor Barany s 645 oborenih čunjeva.

Zadrani su ovog ljeta akvizicijama najavili pohod na naslov prvaka. Predsjednik kluba dr. Neven Birkić i dopredsjednik Josip Kartelo složili su respektabilnu momčad. Nakon što je prošle godine u klub stigao Mađar Csongor Barany, koji je u dresu Srbije ali i kao član Zadra sa 738 drva srušio svjetski rekord SP-a u Poljskoj, ove godine u klub se vratio ponajbolji hrvatski kuglač Hrvoje Marinović, koji će ga trener-igrač raditi na školi kuglanja. Nedavno je potpisan ugovor s još jednim reprezentativcem Srbije Radovanom Vlajkovim te Milanom Uzelcom iz Medveščaka 1958.

Momčad u kojoj su još i Marijo Baljak, Ivica Perić, Boris Benedik, Borna Bakran... zadovoljit će se samo naslovom prvaka. Prvi izazov u Splitu pokazat će jesu li ta očekivanja realna.