Šime i Mihovil Fantela osvojili su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u klasi 49er, koje su održalo u Novoj Scotiji u Kanadi.

U infarktnoj završnici plova za medalje zadarski jedriličari pokazali su da su zaslužili medalju za koju su opravdano bili i favoriti proteklih pet dana, tijekom kojih su cijelo vrijeme bili u prve tri posade.

U medal race su ušli s 4. mjesta iako su jučerašnji dan završili na drugom mjestu s komodnom prednosti. Međutim u današnjem posljednjem finalnom plovu Šimi i Mihi opet nije bio sklon taj vjetar s kopna.

Braći Fanteli ovo je druga svjetska medalja u klasi 49er. Oni su prije četri godina postali svjetski prvaci i od tada su jedna od TOP 10 posada te najjače olimpijske klase. Na Europskom prvenstvu u Danskoj početkom srpnja Šime i Mihovil bili su četvrti.

Zlatnu medalju su zasluženo osvojili Nizozemci Bart Lambriex i Floris van der Werken, a srebro Španjolci Diego Botin i Lago Lopez Maara.

Svoje prvo Svjetsko prvenstvo u klasi 49erFX završile su blizanke Marija Anđela i Mihaela de Michelis Vitturi na 33. mjestu.