U prostorijama Županijskog nogometnog saveza u Zadru, uz nazočnost predstavnika 14 klubova i povjerenika za natjecanje Lovre Fabijanića iz Paga, održan je plenarni sastanak sudionika Prve županijske nogometne lige Zadar. Na tom sastanku utvrđeni su natjecateljski brojevi za sve županijske prvoligaše, pa se takom voljom ždrijeba u 1. kolu u novoj sezoni 2022/23. u subotu 10.rujna u 17 sati sastaju Dalmatinac - Bibinje, Velebit - Sabunjar i Abeceda sporta - Sveti Mihovil, a u nedjelju u istom terminu Dragovoljac - Polača, Hajduk - Zemunik, Zlatna luka - Škabrnja i Pakoštane - Nova zora.

U odnosu na prošlu sezonu u 1. ŽNL Zadar je samo promjena da su umjesto zadarskih Arbanasa, koji su ispali u 2. ŽNL, u natjecanju nogometaši Zemunika, koji su bili prvaci među županijskim drugoligašima.

Na plenarnom sastanku Druge županijske nogometne lige Zadar izvučeni su natjecateljski brojevi i parovi 1. kola: Debeljak - NOŠK, Arbanasi - Velebit i Podgradina - Vrčevo, dok je momčad Galovca slobodna. Inače i u 1. i u 2. ŽNL Zadar povjerenik za suđenje je novi Jerolim Čulina iz Pridrage (umjesto Branimira Nimca), dok je stegovni (disciplinski) sudac i nadalje Jurica Vidaković iz Biograda.

Treba napomenuti da su još dva kluba imala namjeru igrati u 2. ŽNL Zadar, ali su Croatia iz Stankovaca i momčad Paga odustali u posljednji trenutak iz organizacijskih razloga.