Veslački klub Jadran Zadar započeo je sa upisom novih članova u Školu veslanja. Preporučeni početak bavljenja veslačkim sportom je u dobi od 11 do 14 godina. Uvjet za upis je znanje plivanja te da je polaznik zdravstveno sposoban za bavljenje sportskim aktivnostima.

Veslanje je sport sa dugom tradicijom u Zadru i Hrvatskoj te spada među naše najtrofejnije olimpijske sportove, a na programu je od prvih modernih Olimpijskih igara u Ateni 1896. Za dostizanje vrhunskih rezultata potreban je višegodišnji proces programiranog treninga gdje su uključeni svi potrebni elementi koji uključuju primarno tehniku te psihofizičku pripremljenost.

Upisi se vrše u Veslačkom domu, na adresi: Obala kneza Branimira 6a, od ponedjeljka do petka, u vremenu: ujutro od 8 - 10 sati, a tijekom školske godine i popodne od 17 - 19 sati. Mjesečna članarina za polaznike Škole veslanja iznosi 150 kuna. Ako iz iste obitelji ima dva člana onda članarina iznosi 100 kuna po članu. Tijekom školske godine treninzi Škole veslanja održavaju se tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom u prostorijama kluba u Veslačkom domu, suprotno od smjene u školi.

U školskoj godini 2022./2023. upisuju se dječaci i djevojčice rođeni od 2008. do 2011. godine. Za dodatne informacije o uvjetima upisa nazovite telefon 091 521 1109 ili pošaljite upit na [email protected].

Voditelj Škole veslanja je Petar Milin, stručni specijalist kineziologije, sportski trener veslanja. Treneri Veslačkog kluba Jadran su redom svi bivši uspješni veslači Jadrana, sudionici olimpijskih igara, s bogatim iskustvom na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Uz veslačko iskustvo, posjeduju i stručnu izobrazbu potrebnu za rad s djecom.