Košarkaši Zadra uvjerljivo su slavili u prvoj pripremnoj utakmici nove sezone protiv sinjskog Alkara, rezultatom 95:61. U sutrašnjem finalu Memorijalnog turnira Tomislav Knežević igrat će protiv momčadi Velike Gorice, koja je u prvom polufinalu slavila protiv Omiša rezultatom 100:59. Ulaz na utakmicu koja počinje u 21 sat u dvorani Jazine je slobodan.

Utakmica s Alkarom označila je povratak Danijela Jusupa u dvoranu u kojoj je vodio Zadar do najvećih uspjeha u novijoj povijesti, ali i Luke Božića, koji je puno više igrao na Višnjiku. Uz starosjedioce Jordana, Drežnjaka i Bralu ostatak momčadi činila su pojačanja (izuzev Čampare, koji je s reprezentacijom BiH) i mladi zadarski igrači koji su ove godine izašli iz juniora.

Jusup je krenuo sa zanimljivom petorkom u kojoj su playa pokušavali igrati Jordano i Ramljak. Zadar se u početku mučio, sve do ulaska Lakića, koji se "na prvu" svidio publici. U nekoliko uspješnih akcija u prvom poluvremenu je prikupio 13 poena i bio najefikasniji igrač Zadra. S velikim zanimanjem pratile su se i prve minute Maksima Matuline i Ivana Njegovana, na koje će Jusup morati ozbiljno računati, barem na početku godine, do registracije pridošlih igrača.

Rezultatski, utakmica je već nakon prve četvrtine (27:15) ušla u mirne vode, do poluvremena je prednost porasla na 52:36

U drugom poluvremenu priliku su dobili Sikirić i Zagoršak, a kako je Alkaru ponestalo snage i rješenja u napadu jedino pitanje bilo je hoće li Zadar dohvatiti stotku Gorice. Na kraju je bilo 95:61, ipak dovoljno za zadovoljstvo tristotinjak nazočnih navijača, a možda i trenera Jusupa.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Luka Božić s 25 postignutih poena.

Zadar se u prvoj utakmici predstavio kao prava Jusupova borbena momčad, koja će ritmom razbijati protivnike, pogotove ove Alkarovog ranga. Ipak, takvih neće biti puno i tek će se vidjeti hoće li Lakić, Čampara i Matulina moći odgovoriti zahtjevima te pozicije. Iako u prvoj utakmici nisu briljirali, nema sumnje da će iskusni igrači poput Ramljaka, Božića i Žganeca lakše držati korak s protivnicima. Utakmica protiv Gorice bit će prva koja će dati dio odgovora na to pitanje.

 

Zadar - Gorica 95:61

Zadar: Božić, Jordano 12, Lakić 15, Brala, Ramljak 12, Drežnjak 6, Zagoršak 2,  Sikirić 5, Njegovan 5, Žganec 5, Šantelj 10, Matulina.

Alkar: Pavela, Brock, Zukanović, Lisica 8, Putnik, Polutak 17, Slaven 7, Kovač, Tomašević 11, Vučić 10, Jukić 8.