U povodu svetkovine nebeskog zaštitnika Bibinja sv. Roka, 14. kolovoza Udruga Plavi mantil organizirala je 3. tradicionalni jednodnevni turnir u Basketu 3 x 3. Završnicu turnira u utakmici za treće mjesto otvorile su ekipe Tenda rock i Padrele. Bila je to zanimljiva utakmica, gdje je Tenda rock pokazala kvalitetu više, pobijedila 32:26 i zasluženo osvojila treće mjesto.

U velikom finalu mnogobrojni gledatelji su uživali u majstorijama ekipa Bingo Banga i FG Grafike. Bila je to odlična utakmica dostojna finala, gdje se u žestokim duelima ginulo za svaku loptu. Najbolji igrač turnira Josip Badrak bio je nezaustavljiv u šutevima, asistencijama i stvarao je pravu pomutnju u obrani Fg Grafike. Ekipa Bingo Bango je u neizvjesnoj utakmici pobijedila 32:28 i po prvi put podigla pobjednički pehar. Skinuli su s trona prošlogodišnjeg pobjednika ekipu Sagunicu.

Na turnir je sudjelovalo 16 bibinjskih ekipa: Tenda rock, Sagunica, Centrifuga, Peti element, Bingo Bango, Tute, Padrele, Tornado Interijeri, Troskot, 400 plus, Van forme, FG Grafika, Deus pokloni, Bibano, Ultras Vinkovci i Rolando. Turnir je odigran na košarkaškom igralištu pored pruge u Bralićima.

Nakon završetka turnira organizatori su pripremili veliku feštu, na kojoj su nastupili legenda klapske pjesme Tomislav Bralić uz gitarsku pratnju njegovog sina Lovre. Tomislav i Lovre Bralić razgalili su srca svojih Bibinjaca. U čast svetkovine sv. Roka i završetka turnira, mladost Bibinja priredila je veličanstvenu bakljadu.