Predstavljanje novog trenera Danijela Jusupa i sportskog direktora Denisa Pleslića bila je prilika da vodstvo kluba, direktor David Gunjević i predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša, ukažu na financijske probleme koje im je prošla uprava ostavila te zapuštenost dvorane u Jazinama, koja se s vremenom namjerava osposobiti za mlade uzraste te treninge seniorske momčadi, koja će na Višnjiku samo igrati utakmice uz šuterski trening uoči njih. Obilaskom zapuštenih prostora pokazali su kolika je zapravo nebriga oko cijele dvorane, a ne samo na parketu.

- U mjesec dana rada stekao sam uvid ne samo u financijsku sliku, nego i u to kako se godinama odnosilo prema imovini kluba. Ovu dvoranu želimo pretvoriti u dom u kojemu će se djeca i cijeli seniorski pogon ugodno osjećati, rekao je Gunjević.

Objasnio je kako se kreditom od 3,7 milijuna kuna isplatilo dvije tranše igračima, ali svi nisu podmireni jer bi klub ostavili na nuli. S obzirom da već u rujnu na naplatu dolazi kredit od 900 tisuća kuna, to bi dovelo u problem likvidnost kluba i zazvalo scenarij Cibone te mogući stečaj. Jedino rješenje je veću dugoročni kredit, dodao je Rubeša, a koliki bi on trebao biti znat će se nakon revizije. Donedavno se špekuliralo o iznosu od 10 milijuna kuna, kojim bi se pokrili krediti i obveze iz predstečajne nagodbe od oko 5 milijuna kuna. S obzirom na dosadašnja iskustva, to bi mogla biti optimistična brojka.

- Kako klub ne može dignuti dugoročni kredit, zatražit ćemo da to napravi Grad Zadar, ali tako da će se proračunska stavka od 5 milijuna kuna umanjivati za 500.000 sve dok kredit ne vratimo. Klub zaslužuje clean start, bolje je spasiti što se spasiti da nego uništiti, rekao je Rubeša.

Ukupni proračun kluba trebao bi biti oko 6,5 milijuna kuna, što je pad od 50 do 70 posto u odnosu na lanjski. Na prvu momčad otpada najviše 50 posto lanjskog, odnosno 350.000 eura, s time da će u plaće biti uglavljena i stavka smještaja, pa se klub više neće dovesti u situaciju u kakvoj je bio prošle godine.