NOVO

Stigla je i službena potvrda iz kluba, Danijel Jusup po šesti put sjesti će na klupu Zadra kao glavni trener. U priopćenju se navodi da je Danijel prošle sezone vodio ekipu Širokog do polufinala NLB ABA 2 Lige, u kojem su njegovi momci poraženi od ekipe MZT Skopje. Što se tiče Lige za prvaka Prvenstva BiH završili su kao druga ekipa s tek bodom manje od Igokee m:tel, a u finalu Kupa Mirze Delibašić Igokea je opet bila bolja od ekipe Širokog.

Popularni "Jupe" u Zadru je osvojio ABA ligu (o.a. 2003 Goodyear liga), te svima nam posebno drag Kup Krešimira Ćosića čak tri puta (1998, 2003, 2020). Od individualnih nagrada dva puta je proglašen za najboljeg trenera u Hrvatskoj, 1998. i 2003. godine.

Jusup je u fazi u kojoj se Klub trenutno nalazi idealno rješenje s obzirom na to da je njegova ideja postepena gradnja konkurentnog Kluba sastavlienog od igrača iz omladinskog pogona, a to je i ideja samoga Kluba. Denis Pleslić, sportski direktor Zadra o dolasku Jusupa rekao je: "S obzirom na situaciju u kojoj se Klub nalazi, odlučili smo se na potpisivanje trenera koji je najpogodniie rješenje da kroz dulji vremenski period izgradimo sustav koji će biti prvenstveno konkurentan u rezultatskom smislu, a s time i stabilan uz proizvodnju igrača iz vlastitog omladinskog pogona."


RANIJE

Danijel Jusup novi je trener Košarkaškog kluba Zadar! Na klupskoj Facebook stranici objavljena je silueta novog trenera, a s obzirom na karakteristični stav nije trebalo dugo da se razotkrije „skrivena osoba".

Posljednji put Jusup je momčad vodio 2020. godine, kada je u sezoni prekinutoj koronavirusom bio vodeći u domaćem prvenstvu, dok je u ABA ligi bio pred ispadanjem, osim u slučaju pobjede nad Crvenom zvezdom u gostima. Iako je došao u nezavidnom trenutku nakon Ante Nazora, iz momčadi je izvukao maksimum ali mu nije ponuđen produžetak suradnje.

Novi trener postao je Veljko Mršić, nakon njega došli su Ivan Perinčić, Vladimir Anzulović i Srđan Heblich. Kotač se opet zavrtio i stao na Jusupovom imenu, što uvijek govori da je „voda do grla" i da će momčadi trebati jaki trener. S obzirom na nedostatak novca i okretanje mladima, čini se da je Jusupov angažman najlogičniji.

Neslužbeno se može saznati da je ugovor potpisan na dvije godine.