Nakon dramatičnog početka Europskog prvenstva u Danskoj, zadarski jedriličari Šime i Mihovil danas su imali uspješan i miran natjecateljski dan kojeg su završili na ukupno 2. mjestu flote 49-er.

Braća Fantela jutros su u klubu u Aarhusu popravljali jedrilicu na kojoj su im dan ranije glavno jedro s flokom uništile francuska i poljska posada sa svojim brodovima. Na staru prvog jedrenja bili su spremni i pokazali su svoj pobjednički duh s 1. Mjestom u drugom plovu su bili 10., da bi treći završili s drugim mjestom.
Sutra nastavljaju kvalifikacije s još tri jedrenja.

Šime i Miho pokazali su nevjerojatnu snagu, sportski duh ali i dalmatinski dišpet.

Na službenim stranicama EP-a objavljeno je kako je Mihovil Fantela pričvrstio lijevo krilo na svoj 49er rano jutros nakon što je pad startne linije u posljednjoj utrci u utorak uništio njegova jedrilica, jedro i opremu. Nakon noćnog rada na epoksidu i sati opremanja, danas su ostvarili 1, 10, 2 mjesto što ih je svrstalo u skupinu od šest timova koji bi željeli srušiti uporište koje drži posada Lambriex/Werken (NED). Oni imaju četiri boda više od Hrvata na drugom mjestu.

"Sreća u nesreći je bila u tome što je to bila posljednja utrka dana," rekao je Mihovil dok su on i njegov brat povlačili jarbol kako bi ponovno kalibrirali postavke nakon današnje utrke. "Šime je bio u prosvjedu sinoć do 22 sata a ja sam tamo popravljao i pripremao se za novi dan. Ne možete puno učiniti po tom pitanju, samo morate odmah krenuti s popravljanjem i pokušati biti što spremniji.", izjavio je Mihovil Fantela

Marko Smolić i Juraj Radačić iz šibenskog Vala u istoj klasi zauzimaju 84. mjesto.

Jedriličarke JK Uskok, sestre Andjela i Michala Micheli de Vitturi ostale su gotovo s istim plasmanom u natjecanju ženske verzije iste klase 49erFX. Danas su s rezultatima tri plova bile lošije nego prethodnog dana te su ukupno 49.

Ma