Denis Pleslić je novi sportski direktor KK Zadra, priopćeno je iz KK Zadar.

Rođen 1967. u Zadru, Pleslić je kao igrač prošao sve mlađe selekcije Kluba, bio je kadetski reprezentativac države u generaciji Tonija Kukoča. Također, bio je trener svih selekcija u klubu te pomoćni trener prve momčadi punih pet godina. U kratkom periodu, nakon Aleksandra Petrovića a prije Zmage Sagadina, bio je glavni trener prve momčadi.

Pleslić se sada vraća u voljeni Klub u novoj ulozi. Prve zadatke koje će novi sportski direktor imati je sastavljanje seniorske ekipe za sezonu 2022./2023.

"Jako sam sretan što se vraćam u KK Zadar nakon dugo godina. Želim se zahvaliti Nadzornom odboru što su mi dali povjerenje, dat ću sve od sebe da to opravdam. Fokus će biti na omladinskom pogonu, zadarski igrači bi trebali imati svoje mjesto u momčadi Zadra. Biti u ovom Klubu je veliko zadovoljstvo i čast. Znam koja su očekivanja publike i što oni žele" izjavio je novi sportski direktor Denis Pleslić.

Službeno predstavljanje javnosti bit će sljedeći tjedan na konferenciji za medije koja će se organizirati u dvorani Jazine.

Denisu želimo puno uspjeha i sreće, poželili su u PR objavi iz Kluba.