Košarkaški klub Zadar službeno je potvrdio odlazak Tomislava Buljana i Ante Beljana.

Riječ je o dvojici igrača koji su bili važni članovi prošlogodišnje momčadi koja je nakon 20 godina osvojila naslov juniorskog prvaka Hrvatske.

Nakon što je objavljeno kako je talentirani i traženi mladi reprezentativac otišao zbog kašnjenja plaća, ali i tretmana vezanog oko pozicije i minutaže, iz Kluba su danas ne navodeći razloge objavili kako je "Tomislav Buljan imao opciju raskida ugovora do 28. lipnja, koju je aktivirao preko svojih zastupnika - ali i ostavio mogućnost pregovora nakon izbora novog sportskog direktora".

Za Antu Beljana navode kako se odlučio akademski i sportski usavršavati na sveučilištu u Sjedinjenim Američkim Državama te da, uzimajući u obzir važeći ugovor, Klub zadržava pravo kod njegovog povratka u Europu.

- Nakon nekoliko odličnih sezona u KK Zadar i nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja, odlučio sam se za odlazak u SAD. Klubu se zahvaljujem na svemu što su mi pružili u mom razvoju kao igraču, a na kraju i na pruženoj prilici za debi u seniorskom dresu. S obzirom da je ugovor s klubom potpisan na duži period, nadam se budućoj suradnji i po mom povratku u Europu, kazao je mladi krilni centar Zadra koji je u prošloj sezoni za razvojnu ekipu Zadra u prosjeku po utakmici postizao 11 poena i 5 skokova.