Roko Strika osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko rimskim načinom u težinskoj kategoriji do 92 kg,  javio je to trener Hrvačkog kluba Zadar, Vladimir Menčik iz rumunjskog Bucharesta te napisao:

Bilo je ovo Europsko prvenstvo za pamćenje u uzrastu kadeta U17 Roko je nastupio pod Hrvatskom zastavom i nakon 12 godina Hrvatskoj donio medalju sa ovako velikog natjecanja. Roko je natjecanje otvorio jako dobro ali ga je u prvoj borbi dočekao već iskusni Poljak Warchol od kojeg je izgubio tehničkim tušem. Već u toj borbi se vidjelo da je Roko spreman jer je i Poljaku napravio bodove i ostvario vrlo bitne ulaske u zahvate koji na žalost u mikro milimetrima nisu rezultirali bodovima za našeg Roka. Ulaskom Warchola u finale natjecanja Roku se otvorio put prema medalji kroz repasaž natjecanja pa ga je prvo dočekao Ukrajinac kojega je Roko uz ogromnu dominaciju pobjedio 7:0.

 Druga borba u repasažu bila je borba za medalju protiv Moldavca Rusu C. u kojoj Roko samouvjereno ulazi i već pri prvom kontaktu ostvaruje prednost od 2:0 što je vidno uzdrmalo Moldavca kojega je Roko do kraja borbe deklasirao pobjedom od 11:2.

Ovo nije samo povijesna medalja za naš klub koji je opet potvrdio svoju kvalitetu u radu ovo je povijesna medalja za hrvanje u cijeloj Hrvatskoj a i za hrvatski sport općenito. Moram naglasiti da je bilo potrebno 13 godina sustavnog rada kako bi se ostvario ovaj rezultat što znači od samog osnutka kluba. Osim Roka na Europskom prvenstvu za djevojke ove godine predstavljat će nas i Marijana Šumski. Ovi rezultati potvrđuju sve naše akcije u klubu organizaciju naših međunarodnih natjecanja ove godine 10. Zadar open i 9. Trening - kamp pa tako i kvalitetan rad u selekciji i okupljanju djece koja se bave ovim prvim olimpijskim sportom.

Čast  nam je naglasiti kako je Roko i odličan učenik Gimnazije Jurja Barakovića i ovim putem zahvaljujem svim njegovim profesorima i ravnatelju a posebno razredniku Štefanu Štivičiću koji su Roku bili podrška u cijelom ovom procesu. Zahvaljujem mom timu trenera Krešimir Zurić i Josip Cindrić koji su svakako uz mene i sve naše članove zaslužni za ovaj rezultat. Ovo je Rokov uspjeh ali i uspjeh svih nas, napisao je  Menčik u dvorani gdje se održavalo EP.