Donedavni komentator zbivanja u KK Zadar na društvenim mrežama Tomislav Horvat javio se medijima kao predstavnik MOST-a grada Zadra, priopćenjem u kojemu navodi kako je kriza u klubu opasno poigravanje s institucijom grada Zadra.

- KK Zadar je oduvijek bio omiljena politička igračka svih političkih opcija. Do sada smo u Zadru imali jednu političku opciju i znali smo na čemu smo. Danas, u Zadru vlada politički cirkus, gdje se ne zna tko pije, a tko plaća. KK Zadar je danas najdraža politička moneta za nižerazredna politička potkusurivanja.
Posve je jasno da Ante Rubeša i Enio Meštrović nisu dorasli velikim izazovima koji sa sobom donosi KK Zadar. Navedeni kredit je kap u moru financijskih problema u KK Zadru. Potrebne su jače i hrabrije ideje.Most na problematiku KK Zadra gleda malo dublje i ozbiljnije. Nama u Mostu nije jasno čemu kredit i kamate na račun Grada Zadra, ako svi znamo da je Grad Zadar vlasnik Kluba, i da mora sudjelovati i saniranju istog. Čemu kamate onda, i čemu politički krediti, ako se sve može riješiti elegantnije.

Za razliku od ostalih političkih opcija u Zadru, mi na KK Zadar gledamo kao na instituciju, što KK Zadar i jest. Krenimo od stvarnih problema u KK Zadru. Počnimo od predstečajne nagodbe koja dolazi na naplatu u srpnju. Radi se o 5 milijuna kuna koje je KK Zadar dužan isplatiti vjerovnicima ako ne želi u stečaj. Nismo čuli od niti jednog političkog aktera koji sudjeluje u vlasti niti jedno suvislo rješenje za možda i najveći problem u KK Zadru. Kako namaknuti 5 milijuna kuna za predstečajnu nagodbu? Umjesto rješenja za goruće probleme mi gledamo sitne političke igrice u vidu kratkoročnih kredita, između dokazano lošeg HDZ-a, i sasvim izvjesno bezidejne "oporbene" vlasti u Klubu.

Mi u Mostu smatramo da problemi KK Zadra nisu znanstvena fantastika, i da se vrlo lako mogu riješiti, i to bez previše politikantstva, kao što je sada slučaj. Grad Zadar će svakako sanirati dug Kluba, na, ovaj, ili onaj način. KK Zadar je u ovoj sezoni nagomilao 4 milijuna kuna novog duga, a u prošloj sezoni ima približno isto duga. Dakle radi se o cca 8-10 milijuna kuna duga koji će sanirati zadarski porezni obveznici. Tu ne smijemo imati nikakvih drugih iluzija. KK Zadar nikada nije, i neće sanirati vlastite kredite. Ako na tih 10 milijuna kuna dodamo iznos od predstečajne nagodbe dolazimo do iznosa od cca 15 milijuna kuna. Upravo toliko je potrebno KK Zadru da krene od "nule". Dug prema Višnjiku u iznosu od 14 milijuna kuna, se može, i mora politički riješiti i to u roku od 24 sata. Uz naravno neovisnog direktora Kluba, i uz političku volju svih političkih aktera u Zadru. Napominjemo da su i KK Zadar i ŠC Višnjik u većinskom vlasništvu Grada Zadra, stoga oko političke volje ne bi trebalo biti problema. Jedino ako je nekome u Gradu Zadru u interesu gomilanje duga prema ŠC Višnjik, od strane KK Zadar

Cijela "dužnička" problematika KK Zadra svodi se na 15 milijuna kuna i na depolitizaciji Kluba. Navedeni iznos za proračun Grada Zadra je beznačajna stavka. Financijska injekcija od Grada Zadra u kombinaciji s puštanjem u Klub apolitičnih i sposobnih kadrova te trošenje onoliko kuna koliko se uprihodi od sponzora, riješila bi baš sve probleme. Očito je za sve političke opcije u Zadru politički puno unosnije držati KK Zadar u političkom i financijskom ropstvu, nego krenuti u iskrene promjene koje su KK Zadru nasušno potrebne, kaže uime Most-a za grad Zadar Tomislav Horvat.