U Arsenalu je danas započeo Sunset Sports Media Festival, događanje koje na jednom mjestu okuplja neke od najvećih svjetskih i domaćih sportskih, medijskih i marketinških profesionalaca. Već prvog dana najveća zvijezda festivala Diletta Leotta, čiji je dolazak izazvao velike reakcije u regiji, sudjelovala je na dva predavanja - Budućnost Serie A i Žene u sportu. Na prvom od predavanja o jednoj od najprestižnijih svjetskih nogometnih organizacija, najivšem razredu talijanskog nogometa, uz nju su bili direktor marketinga i komunikacija Serie A Michele Ciccarese i izvršna potpredsjednica sadržaja DAZN-a za Europu Ughette Ercolano. Predavanje je moderirala Cindy Marina, novinarka CBS-a.

Na predavanju „Women in Sports" pridružile su joj se Amanda Guerra, Mirna Zidarić, Kate Abdo i Zdenka Zrilić. Zaključak oba predavanja je da je sterotip o ženama izvan sporta, pa i nogometa, sve manji te da one uspješno sudjeluju u natjecanjima, ali i organizaciji ili izvještavanju. U poslijepodnevnom dijelu prezentirat će se brojni ugledni sportaši, ali i idejni začetnik manifestacije Pete Radovich.

- Hrvatska je poznata po turizmu i sportu, a često glavnu ulogu u promociji zemlje imaju sportaši. Hrvatska turistička zajednica je ponosni partner ove manifestacije koja će Hrvatsku predstaviti u globalnim okvirima, rekao je na otvaranju nekadašnji vaterpolist Dubravko Šimenc, danas voditelj Odjela za strateške marketinške projekte HTZ-a.

Gradonačelnik Branko Dukić zahvalio je svim sudionicima na dolasku te rekao da će u Gradu nastaviti raditi na prezentaciji vrijednosti koje ima.