Dina Levačić, 26-godišnja hrvatska plivačica porijeklom s otoka Ista, nastoji preplivati najteži plivački izazov u svijetu - Oceans 7. Kako bi ostvarila zacrtani cilj prvi je na redu Gibraltarski tjesnac, za koji joj nedostaju financijska sredstva. Na platformi GoGetFunding pokrenuta je kampanja kojom bi prikupila potrebni iznos od 5.900 eura.

- Od svoje 4. godine se bavim plivanjem, a od 9. godine daljinskim plivanjem. U daljinsko plivanje sam krenula s 2 km, a s vremenom su kilometri samo rasli. U 2017. godini sam se odlučila okušati u preplivavanju nekih od najizazovnijih kanala na svijetu. Te godine sam postala prva Hrvatica koja je preplivala La Manche i prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala kanal Catalina, 20 mostova Manhattna i time sam postala prva osoba iz Hrvatske koja je ostvarila Trostruku krunu daljinskog plivanja. Nakon uspješno isplivane Trostruke krune, čekalo me još 5 preplivavanja kako bi ostvarila najteži plivački izazov u svijetu poznat kao Oceans 7 . Godine 2018. uspješno sam isplivala kanal Molokai i time postala prva osoba iz Hrvatske kojoj je to pošlo za rukom, a godinu dana kasnije i Tsugaru kanal, navela je Dina, koja od 2016. godine redovito pliva i u humanitarne svrhe.
Uz plivanje je završila Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i trenutno radi kao rehabilitator u ranoj intervenciji za djecu s teškoćama u razvoju.

- Trenutno me čeka preplivavanje još 3 kanala od kojih je prvi Gibraltarski tjesnac. Prvotno sam se prijavila za ovo preplivavanje 2016. godine, ali zbog velikog broja plivača zainteresiranih za preplivavanje došla sam na red tek 2020. godine. Nažalost, tada je nastupila svjetska pandemija i odgodila moje preplivavanje. Uz to što je pandemija odgodila preplivavanje učinila je i ostvarivanje sponzorstava i drugih oblika financiranja preplivavanja mnogo težima. Ovim putem cilj mi je prikupiti financijska sredstva za financiranje preplivavanje Gibraltarskog tjesnaca kako bi bila jedan korak bliže ostvarivanju svog sna o preplivavanju sedam najvećih i najtežih svjetskih kanala. Prikupljena sredstva biti će usmjerena za plaćanje pratećeg broda, troškove organizacije preplivavanja, troškove prijevoza i smještaja za mene i dva člana pratećeg tima, navodi Dina.

Svi koji žele doprinijeti ovom cilju ovdje mogu uplatiti sredstva (pojedini browseri zbog sigurnosnih protokola neće dopustiti otvaranje stranice).