Košarkaši Zadra izgubili su drugu utakmicu finalne serije HT Premijer lige protiv Cibone rezultatom 77:73. Većinu vremena Zadrani su bili u zaostatku, stizali su i u 35. minut napokon prestigli Zagrepčane, ali su domaćini u tim trenucima pokazali više koncentracije i zasluženo slavili. Unatoč porazu Zadar ima priliku u dvije domaće utakmice (nedjelja i utorak) pobjedama osvojiti naslov prvaka.

Krenulo je idealno, s nekoliko pogođenih trica i raspoloženim Carterom, pa se već nakon 3 i pol minute i rezultata 5:13 činilo da je Zadar na najboljem putu da ponovi uspjeh iz prve utakmice, unatoč neigranju ozlijeđenog Jordana. Bez najboljeg tricaša Zadar je imao dosad najbolji prosjek ubačaja iza linije 6,75, pogađali su Mavra, Carter i Marčinković. Na isti način uzvratila je Cibona, do isteka prve četvrtine čak i povela, ali je Carter uspio stvari vratiti na početak (23:23). Zanimljivo je da su obje momčadi, koje su imale izuzetno loš šut za tricu u prvoj utakmici, u ovoj četvrtini imali preko 50 posto uspješnosti.

Prvu polovicu druge četvrtine Helbich je morao odmoriti Cartera, a to se itekako osjetilo na rezultatu. U osam minuta igre poene su ubacili samo Bursać i Marčinković, što se osjetilo na rezultatu pa je Cibona u jednom trenutku povela 41:30. Uspio je Zadar stisnuti i vratiti se na -7, no daleko je to bilo od situacije s početka utakmice.

Bez Jordana, a s već tradicionalnim nepovjerenjem u Bralu, Helbish se morao osloniti na učinak iskusnih košarkaša. Nažalost, Mavra i Drežnjak nisu bili na razini prve utakmice, Junaković je u svom stilu pokušavao puno a postizao malo, a Carter nije izvanzemaljac pa se prednost uglavnom održavala na 7-8 poena razlike.

Mavrina trica na isteku treće četvrtine (58:52) dala je priliku Zadru da se „potuče" za pobjedu u završnici. Dobro serijom Zadar je ubrzo ušao u egal, a nakon pet minuta igre tricom Drežnjaka u prvo vodstvo nakon prve četvrtine (66:68). Ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj je Cibona pogodila dva-tri važna šuta, pogotovo Gegićevu tricu preko Bursaća, a Zadar nije te otišla na razliku koju je uspješno obranila do kraja.

Carter je kao i inače bio najbolji pojedinac Zadra s 20 postignutih poena, a uz bok mu je bio Pavle Marčinković, koji je postigao 16 uz šut za tricu 4-4.