Na Europskom prvenstvu za seniore u jiu-jitsu u Izraelu, koje se održavalo od 26. do 28. svibnja, kap članovi hrvatske reprezentacije nastupila su i trojica predstavnika Ju-Jitsu kluba Zadar. U kategoriji -69kg nastupio je Ivan Matešić, u kategoriji -77kg Šime Zrilić i u kategoriji -85kg nastupao je Jakov Jović.

Ivan Matešić je nakon prvog poraza u repasažu nanizao tri zahtjevne pobjede i došao do europske bronce. Matešić je i do sada nastupao na velikim turnirima u sklopu hrvatske jiu-jitsu reprezentacije i pokazivao vrhunske nastupe tako da je osvajanje velike medalje bilo pitanje samo vremena.

- Kao klub smo jako zadovoljni jer je ovaj rezultat potvrda kako Matešića tako i kontinuiteta i kvalitete rada u klubu. Kategoriju -77kg odradio je Šime Zrilić koji je nakon dvije odlične borbe i dva poraza ostao bez rezultata. U kategoriji -85 kg borio se Jakov Jović koji je prvu borbu pobijedio nakon čega je dvije borbe izgubio i tako ostao na 5. mjestu, kaže trener Ju-Jitsu kluba Zadar Damir Šalina.