Na Višnjiku je gostovao Steve Dainton, glavni operativac Međunarodne svjetske stolnoteniske federacije (ITTF) koji je Zadar pohodio sa Zoranom Primorcem, članom Izvršnoga odbora ITTF-a, proslavljenim hrvatskim višestrukim stolnoteniskim olimpijcem i rođenim Zadraninom.

Domaćini Daintonu i Primorcu bili su gradonačelnik Branko Dukić, direktor ŠC Višnjik Denis Karlović, predsjednik STK Donat Ivo Ćuković, trener Davor Karlović, igrač STK Donat Tomislav Zubčić.

- Svrha Daintonovog posjeta i boravka u Zadru jest da se uvjeri u visoku kvalitetu sportske infrastrukture te u ljepote i potencijal Zadra. Razgovaramo o mogućnosti da jedan od velikih ITTF-ovih turnira svjetske klase bude ovdje, u dvorani Krešimira Ćosića. Uvjeti su izvrsni, a predstoje nam razgovori i sve ostalo što je nužno da bismo postigli i potvrdili dogovor, kazao je Primorac.

Steve Dainton u kratkom obraćanju novinarima potvrdio je da je posjet Zadru prvi korak prema izglednom dogovoru, dakako uz prethodno utvrđivanje svih pojedinosti koje su nužne da bi Zadar i ŠC Višnjik bili u svjetskom kalendaru najvećih ITTF-ovih turnira.

Dukić je podsjetio je da je Zadar već etablitrani domaćin niza velikih međunarodnih sportskih događanja na Višnjiku te izrazio čvrstu potporu "svim takvim događanjima koju potiču razvoj sportskoga turizma u Zadru, te još veću vidljivost grada Zadra".

U ime STK-a Donat Ivo Ćuković kazao je kako je inicijativa za organizaciju ITTF-ova turnira u Zadru rođena prije krize povezane s koronom. Klub je, kaže Ćuković, zahvalan svima koji sudjeluju u ovoj incijativi i izražava iskrenu vjeru da će dogovor biti postignut, čime će zadarski stolni tenis dobiti snažan vjetar u jedra.

- Zadar ima jak stolnoteniski lobi, a dakako da bi domaćinstvo jednom od ITTF-ovih turnira donijelo višeslojnu korist zadarskom sportu i sportskom turizmu. Očekujemo usvajanje izmjena i dopuna Urbanističkoga plana uređenja u kojem je predviđena i nova dvorana za stolni tenis, kazao je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Kad je riječ o zadarskom ITTF-ovu turniru izgledno je da bi on mogao u svjetski kalendar biti upisan od 2023. godine.