U nedjelju su na atletskom stadionu Sportskog centra Višnjik održana dva značajna natjecanja; Prvenstvo Dalmacije za limačice i limače i Otvoreno prvenstvo Zadra za seniorke i seniore.

Na oba mitinga sudjelovali su atletičari AK Alojzije Stepinac, kluba koji je ujedno bio i domaćin Prvenstva Dalmacije za limače. Najmlađi članovi kluba svom su gradu donijeli osam odličja i to tri zlata, jedno srebro i četiri bronce.

Zlatni su bili Jakov Torbarina (60 m - 2016. godište), Rino Jurjević (vortex 2012.) i Mark Jakob Marcikić (skok u dalj, 2012.). Srebro je osvojila Ita Halić (150 m, 2013.), a broncu Matija Antišin (60 m limačice 2015.), Cvita Prenđa (60 m limačice 2014.), Rino Jurjević (dalj, 2012.) te Mark Jakob Marcikić (100 m, 2012.).

Seniorke i seniori su na Otvorenom prvenstvu Zadra, čiju organizaciju potpisuje Atletski savez Zadarske županije, kolekciju trofeja nadopunili s 14 novih odličja.

U utrci na 100 m Marko Urić je bio prvi, a Vice Mandić treći. Na 200 m Ivan Ukalović je istrčao srebro, a na 400 m Vice Mandić zlato, a Ivan Ukalović broncu.

U utrci na 800 m Juraj Bilaver se okitio zlatom, dok je Roko Magaš bio srebrni. David Dragaš je slavio u skoku u dalj, a Marko Urić u bacanju kugle. U istoj je disciplini Juraj Bilaver bio brončani. U utrci atletičarki na 1500 m sva tri mjesta na postolju osvojile su atletičarke AK Alojzije Stepinac. Zlato je pripalo Lukreciji Krstičević, srebro Vanji Petrović, a bronca Sandri Malahov Sturnela. Brončano odličje osvojila je i skakačica u dalj Antonija Džaja.

Pred AK Alojzije Stepinac su dva nova izazova: 3. atletska utrka Petica za Domovinu koja će se održati na zadarskom Višnjiku u subotu 28. svibnja, kojoj je klub i organizator, te Prvenstvo Dalmacije za starije kategorije kojem će u nedjelju 29. svibnja domaćin biti Atletski sportski klub Split.