Protekle nedjelje u Trogiru je u organizaciji Triatlon kluba Split održano prvo kolo Hrvatske triatlon lige. Nastupilo je preko 250 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske. U jakoj konkurenciji, zadarski triatlonci koji su zabilježili rekordan broj sudionika - čak 27, osvojili su šest medalja. Natjecanja su održana u disciplinama akvatlon, supersprint i sprint triatlon u svim dobnim uzrastima. 

Prvi su nastupili najmlađi natjecatelji u promo akvatlon utrci. Mlađa kategorija U9 je odradila 50m plivanja i 500m trčanja, dok su stariji u kategoriji U11 imali 100 m plivanja i 1 km trčanja. Noa Pavić Daka je osvojio 3. mjesto u svojoj kategoriji U9. Ukupno je nastupilo 9 članova Triatlon kluba Zadar. Trogirski triatlon održao se u sklopu Trogir Outdoor Festivala koji se već tradicionalno održava u svibnju. Uz triatlon, sljedećeg tjedna se u Trogiru održava i trail utrka na otoku Čiovu s tri dužinske kategorije.

Sljedeći su na rasporedu bili mlađi kadeti i kadeti koji su odradili supersprint utrku, od kojih devet članova Triatlon kluba Zadar. Triatlonska dionica sastojala se od 375 m plivanja, 7 km bicikla te 1,8 km trčanja. Biciklistička dionica bila je dosta tehnički zahtjevna i uključivala je kraći uspon. U kategoriji U15 Luka Ivanović osvojio je 3. mjesto s vremenom 28:57.

Zadnji su na red došli juniori i seniori u najdužoj utrci - sprint triatlon. Na ovoj utrci je nastupilo osam članova Triatlon kluba Zadar od kojih je pola uzelo medalje u svojim kategorijama. Staza je bila dosta tehnički zahtjevna, te je nakon 750 m plivanja trebalo odvoziti nešto više od 16km bicikla uz nekoliko dužih uspona te isto toliko brzih spustova. Na kraju je trkačka dionica bila u potpunosti ravna u dužini nešto manjoj od 5 km. Najbolje vrijeme ostvario je Ivan Gobin koji je stazu prošao za 1:06:03 te je zauzeo 16. mjesto u ukupnom poretku. U svojoj kategoriji M40 osvojio je srebrnu medalju. U istoj kategoriji, trener Ivan Tuta bio je treći. 

Zlatnu medalju u svojoj kategoriji M50 osvojio je Roberto Carfagno. Trenerica Nika Begić je osvojila 2. mjesto u kategoriji Ž25 te je zauzela 18. mjesto u ukupnom poretku. Sljedećeg tjedna započinje i Dalmatinska triatlon liga u Imotskom, a prvi vikend u lipnju se na Rabu održava prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu. Drugo kolo Hrvatske triatlon lige održat će se u Slavonskom Brodu 18. lipnja.