Nakon što je prije tri dana na izvanrednoj Skupštini Košarkaškog kluba Sonik Puntamika ostavku na mjestu predsjednika nakon 13 godina podnio Mirko Jošić, a na njegovo je mjesto izabran bivši igrač i jedna od legendi kluba Miro Dundov, sinoć su u Jazinama novi članovi Uprave, koju uz spomenutog Dundova čine još dopredsjednici Marin Pijaca i Teo Petani, te Marki Blaslov, Tomislav Luštica, Andrijano Šandrić i Dino Palčić, po prvi put predstavili svojevrsni plan i pravac kojim bi klub trebao ići u budućnosti, javlja Sport023.

Naglasak je stavljen na omladinski pogon i stvaranje domaćih igrača, a u sportskom dijelu pružena je ruka suradnje Košarkaškom klubu Zadar u kojem vide i prijatelja i partnera. lako u ovom trenutku još uvijek ne znaju koliki je stvarni dug kluba, što će kako je rečeno utvrditi revizija, poručili su kako je klub otvoren prema svima koji na bilo koji način mogu i žele pomoći.

- Javlja nam se veliki broj bivših igrača, veterana i prijatelja kluba, entuzijazam je na razini, te se nadam da će nova priča KK Puntamika biti priča s pravim zadarskim štihom i da ćemo u budućnosti napraviti iskorak. Entuzijazma i energije nam ne nedostaje, kazao je Dundov.

Marin Pijaca rekao je, pak, kako je okidač da se krene u promjene bila vijest da juniori kluba zbog financijskih neprilika ne mogu ići na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

- Tu smo se ujedinili i uspjeli na razne načine vratiti te dečke na prvenstvo. Uz ljude, koji žele ostati anonimni, apostrofirao bi Udrugu Grad košarke koji su pokazali u kojem smjeru žele djelovati. I to nas je ustvari ispunilo emocijama. Mi možda jesmo zeleni, pogotovo u vođenju kluba. Zeleni su nam i dresovi. Ali neka krilatica koju bi u ovom trenutku mogao upotrijebiti je da smo zeleni izvana, ali Zadar smo iznutra. Svi znamo na koji se način igra zadarska košarka, sa puno emocija i puno pozitivne ludosti i ja se nadam da ćemo na taj način pristupiti vodenju kluba, rekao je Pijaca.

Više o samoj viziji kuba rekao je Teo Petani.

- Naša vizija je jasna i nedvosmislena te se bazira na razvoju mladih zadarskih igrača. Nadamo se dobroj suradnji s KK Zadar ali imamo izvrsne odnose sa svim zadarskim klubovima. Ostanemo li iduće sezone u HT Premijer ligi, rado bismo vidjeli mlade igrače u klubu. To je godilo i Juru Škifiću, i Marjanu Čakarunu, Roku Stipčeviću i meni osobno. Naša je ruka ispružena svima, rekao je Teo Petani, koji se osvrnuo i na financijsko stanje u klubu.

- Nije tajna da imamo određene financijske poteškoće. Sa svim vjerovnicima ćemo stupiti u kontakt, sanirati posljedice i riješiti situaciju na zadovoljstvo svih. Klub će iz toga isplivati, no svi vjerovnici će morati biti svjesni da će biti potrebno određeno vrijeme, poručio je Petani.

Pred Puntamičanima je danas prva od dvije utakmice u borbi za ostanak u HT Premijer ligi. Od 18 sati u dvorani Jazine igra s Boscom, a uzvrat je u ponedjeljak. Ostanak u ligi bio bi veliki vjetar u leđa novoj upravi.