Nakon cjelogodišnjeg školskog natjecanja jučer je ispred Ekonomske škole održano finale izazova „Najjače škole u gradu".

U izazovu je sudjelovalo pet srednjih škola iz Zadarske županije: Gimnazija Franje Petrića (MIOC), Hotelijersko - turistička i ugostiteljska škola, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Tehnička škola uz domaćina Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu. Nagradni fond za pobjednike u finalu iznosio je preko 3.000 kuna a osigurali su ga sponzori Decathlon, Imperium Gym uz Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu.

Ukupni pobjednik izazova kod djevojaka je Gimnazija Franje Petrića (MIOC), a u kategoriji momaka najjača škola u gradu je Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola. Izazov u plenku u kategoriji momaka osvojio je Lovre Jerak iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, dok je u kategoriji djevojaka pobijedila Iva Rotim iz Poljoprivredno-prehrambene i veterinarske škole Zadar.

TZK tim Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Zadar ponosan je na organizaciji i osmišljavanju projekta cjelogodišnjeg izazova te odazivu u kojem su sudjelovali mnogi učenici zadarskih srednjih škola. Ovim projektom Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar potiče učenike i profesore na bavljenje sportom, na zdrav život i međuškolske aktivnosti uz zabavu i druženje, poručuju iz ove ustanove.