Na vanjskim terenima Športskog centra Višnjik u nedjelju je održano Proljetno prvenstvo Zadarske županije u Kid`s Athletics, natjecanju namijenjenom atletičarima dječjeg uzrasta.

Nastupile su četiri ekipe koje su se natjecale u pet disciplina i to: trčanju na 60 metara, trčanju preko niskih prepona, skoku u dalj u metu, formula trčanju i skupljanju loptica, a sve to pod budnim okom sudaca Danijela Tadića, Mladena Peše, Slobodana Miolovića, Maje Barančić i Zrinke Ivković.

Zlatne medalje u starijoj kategoriji osvojili su Lavovi, atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac koji su nastupili u sastavu: Franka Gvardiol (kapetanica), Marcela Negro, Chiara Čiklić, Ena Banić, Hana Marcelić, Eva Torbarina, Vita Vitori Jurišić i Ines Barančić.

U kategoriji mlađih uzrasta nastupile su tri ekipe. Pobijedili su Tigrovi iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac u sastavu: Vita Gambiraža (kapetanica), Roko Kalcina, Vito Mikac, Rita Komadina, Frane Topali, Toni Fain, Josip Šoša, Jakov Torbarina i Leonardo Stjepović.

Drugoplasirana je bila ekipa Smajlići iz OŠ Bartol Kašić pod vodstvom nastavnice Zdravke Viduke. Nastupili su u sastavu: Ružica Mihaljević (kapetanica), Roko Meić, Ante Gvardiol, Martin Mihaljević, Marko Hazdovac, Josip Mihaljević, Tea Kudelić i Manuela Tišma.

Treće mjesto osvojila je ekipa Tornado iz OŠ Bartul Kašić u sastavu: Ivan Vuleta (kapetan), Maša Obočina, Tia Martinović, Fran Čaušljević, Lovre Tršić, Luka Bračić, Marcelo Tišma i Petar Ivaneža.