Pred košarkašima Puntamike je odlučujuća utakmica sezone. "Zeleni" večeras u Jazinama moraju pobijediti Alkar i nadati se pozitivnom rezultatu sa susreta Adria Oil Škrljeva i Vrijednosnica Osijek kako bi izborili dodatne kvalifikacije za ostanak u HT Premijer ligi.

- Situacija definitivno nije lagana te moramo kako god znamo naći put do pobjede. U današnjih 40 minuta moramo ostaviti sve na terenu, kao što smo to radili do sada. Ove sezone smo tri puta igrali protiv Alkara, pri čemu smo ih dva puta pobijedili, dok smo uz dobru partiju zadnji put izgubili u Sinju. Ključno će biti zaustaviti kreaciju Patricka McGlynna i natjerati ga da potroši što je moguće više šutova za poene koje će zasigurno zabiti, kazao je trener Roko Jurlina, koji ni danas neće moći računati na ozlijeđenog Emilija Banića.

Premda će se "jednim okom" pratiti i susret na Mavrincima koji počinje u isto vrijeme, sve misli su usmjerene na parket Jazina i zaustavljanje sinjskog napada, a tu će ključ biti usporiti Patricka McGlynna koji je s 19.8 poena najbolji strijelac lige.

- Trebat ćemo čvršće ući u njega na samom otvaranju susreta i spriječiti ga da uđe u seriju u kakvu je ušao u prošlom međusobnom okršaju. Takve igrače je teško limitirati na mali broj koševa, bit je natjerati ga da pritom potroši što je moguće više lopti i ne razigra suigrače, dodao je Jurlina koji je pozvao sve ljubitelje košarke da dođu dati podršku njegovim momcima.

Utakmica se igra u dvorani Jazine, s početkom u 19 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.