Ovog vikenda grad Pag je domaćin Međužupanijskog natjecanja u udičarenju, kategorija seniori u disciplini štap iz usidrene brodice. Organizator ovog, trenutno najvećeg ribolovnog takmičenja na našem području je ŠRD Orada iz Paga.

Natjecanje se održava dva dana - u subotu 7. i nedjelju 8. svibnja i svaki lov će trajati pet sati. Prema pravilima natjecanja, u brodu se nalaze četiri natjecatelja koji se bore za pojedinačni plasman. Od prijavljenih četrdeset i osam natjecatelja na državno prvenstvo će se plasirati dvadeset i četiri najuspješnija koji će se boriti za ulazak u reprezentaciju.

Valja naglasiti da je ovo sam vrh športskih ribolovaca u Hrvatskoj i da na ovom natjecanju sudjeluje cijela hrvatska reprezentacija na čelu sa aktualnim svjetskim prvakom Ivanom Galzinom iz ŠRD „Zubatac" iz Zadra.

- Ove godine ŠRD „Orada" nema svog predstavnika u ovoj kategoriji, ali će zato domaćinstvo biti vrhunski odrađeno kao i sva natjecanja dosada. Zahvaljujemo Gradu Pagu, Turističkoj zajednici Grada Paga, hotelu „Pagus", vinariji „Rako", siranama" Gligora" i MIH te „Paškoj siran" na donacijama i sponzorstvima. Posebna zahvala svim volonterima i barkarijolima bez kojih je nemoguće kvalitetno odraditi ovakvo natjecanje, rekao je Oliver Alaburić, voditelj natjecanja.