U nedjelju 8. svibnja s početkom u 9 sati u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije na atletskom stadionu Športskog centra Višnjik održat će se Proljetno prvenstvo Zadarske županije u Kids Athletics natjecanju.

U dvije starosne kategorije (do 10 godina i od 11 do 13 godina) nastupit će mješovite ekipe djevojčica i dječaka s po osam članova.

Atletičari do 10 godina će se natjecati u disciplinama: 60 m, trčanje preko niskih prepona (60 m - 6 prepona), skok u dalj u metu, štafetno trčanje formula i skupljanje loptica tri minute. Starija kategorija od 11 do 13 godina ima iste discipline uz jednu iznimku. Umjesto 60 m na programu je trčanje na 100 m.

Pobjednika u svakoj disciplini dobiva se zbrajanjem rezultata pojedinaca iz svake ekipe, a ukupnog pobjednika zbrajanjem bodova svih disciplina.

Najbolja ekipa pojedine discipline dobiva onoliko bodova koliko je ekipa u konkurenciji, a svaka sljedeća ispod nje po bod manje do posljednje koja dobiva bod.

Naslov prvaka sa Zimskog prvenstva brane u mlađoj kategoriji članovi AK Biograd, a u starijoj atletičarke i atletičari AK Alojzije Stepinac. 

Svi sudionici za svoj trud će biti nagrađeni medaljama, dok će po tri najbolje ekipe iz svake starosne kategorije dobiti plakete.

Pravo nastupa imaju atletski klubovi, univerzalne škole, sportske škole te djeca osnovnih škola. Prijave se primaju do petka 6. svibnja i to putem maila Atletskog saveza Zadarske županije: [email protected]