Mjesni odbor Raštević uz veliku financijsku pomoć mještana, sponzora i Grada Benkovca u subotu, 30. travnja organizira deveti po redu tradicionalni varoški malonogometni turnir pod nazivom "Kup sv. Jurja" na kojem titulu od 2019. godine brane Jurjevići. Početak turnira je u 13 sati.

Turnir se organizira povodom fešte i nebeskog zaštitnika Raštevića sv. Jurja. Na turniru sudjeluje osam varoških ekipa s nazivom svog prezimena: Čirjaci, Tadići, Jurjevići, Brkljače I, Banovići, Brkljače II, Tepše i Klarice. Na turniru sudjeluju ekipe u kategoriji veterana i mlađih uzrasta. Tijekom cjelodnevnog održavanja turnira, organizatori su osigurali bogatu ponudu jela i pića. Prije finalne utakmice slijedi povlačenje konopa muških i ženskih ekipa te izvlačenje bogate tombole.

- Turnir se zadnje dvije godine nije održavao zbog pandemije koronavirusa. Vlada nezapamćeni interes jer su ljudi željni pjesme, zabave i veselja. Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu u što većem broju, a mi ćemo ih srdačno dočekati i ugostiti. Svi naši mještani cijelu godinu žive i pripremaju se na poseban način za ovaj turnir velebni turnir, rekao je Dinko Čirjak, predsjednik Mjesnog odbora Raštević.

Nakon završetka turnira do kasnih noćnih sati održat će  zabavno-glazbeni program .