U petak 29. travnja zabijelit će se akvatorij pred Splitom jer u 10 sati starta ovogodišnja Paiška regata, koja se ove godine jedri od 29. travnja do 1. svibnja na standardnoj ruti Split-Stari Grad-Split.

Nakon duge zime posade će ponovno isploviti prema „Paizu" (Starom Gradu na Hvaru). Zbog ograničenih mogućnosti prihvata jedrilica na otočnoj strani regate, startna lista će se zatvoriti s 40 prijavljenih jedrilica (36 ih se prijavilo zaključno sa srijedom do 20 sati). Domaćini, jedriličarski klub Labud, Turistička zajednica Staroga Grada i Grad Stari Grad na čelu s gradonačelnikom Antoniom Škarpom jedriličarima su pripremili bogat program događanja.

Tako će u petak od 18 do 19 sati svim jedriličarima odmah ispred mjesta priveza na rivi, biti ponuđena topla okrijepa dobrodošlice i glazbeni doček. U subotu u 12. 30 starta jedan plov regate u zaljevu ukoliko bude 10 prijavljenih posada ( do sada ih se prijavilo 5 ), a subotu će s početkom u 20 sati zaokružiti koncert rock banda Cortez. Zabavi tu nije kraj, jer će od 17 sati u subotu jedriličarima biti na raspolaganju 2 jedrilice klase optimist za match race natjecanje na mini ruti u samom portu. Naravno za sve sudionike spremne su i prigodne nagrade.

Direktor regate Damir Skelin ističe: „Interes jedriličara je veći nego prošle godine i to je poticaj cijelom timu koji sudjeluje u organizaciji Paiške regate, da u slijedećim izdanjima dodatno razvija program događanja koji je ove godine zahvaljujući našim domaćinima iz Starog Grada izuzetno obogaćen, a i po povratku u nedjelju na cilj u Splitu , jedriličarima smo od 18 sati na platou jedriličarskog kluba Labud osigurali okrijepu nakon cjelodnevnog jedrenja."

Osvrnuo se i na susretljivost te pomoć Županijske lučke Uprave i Lučke kapetanije Split, koji uvijek rado daju potporu jedriličarskom klubu Labud u organizaciji regata, a izrazio je i zahvalnost Raiffeisen leasingu koji je prepoznao potencijal ovog projekta, te i ove godine prihvatio pokroviteljstvo nad Paiškom regatom. Stari Grad koji je iznimno privlačan jedriličarima, a zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone, raduje što se razvija jedan ovakav nautičko-sportski događaj, koji u predsezoni jedriličarima omogućuje da uživaju u svemu što otok Hvar nudi.