Sedmicom protiv OSK-a nogometaši Zadra pet kola prije kraja nadmašili jesenski učinak.

"Nama danas nedostaju bitni igrači. Među njima i prvi vratar. Tako da će na Stanovima debitirati naš vratar iz juniora. I da smo kompletni, ne bi imali što tražiti protiv ovakvog „Zadra", a kamo li još ovako oslabljen" - istinu su prije početka utakmice rekli predstavnici OSK-a, posljednjeplasiranog sastava lige. 

I upravo to, bez podcjenjivanja - već unaprijed upisane bodove, Zadrani su osvojili prije svega ozbiljnim pristupom. O razlici u kvaliteti, da i ne govorimo. A kad su svi Zadrani bili na visokoj razini izvedbe, onda je rezultatom 7:0 ispisana najveća pobjeda ove sezone. Već sada, pet kola prije kraja, jedan je cilj ispunjen; nogometaši Zadra sa sedam proljetnih pobjeda i pet remija za dva su boda debelo nadmašili jesenski učinak od 24 boda. Da se ne ponavljamo - niz neporaženosti traje već 19 utakmica. I to uoči raspleta sezone i dva važna derbija. Najprije u Pločama kod vodećeg Jadrana, a zatim kad na Stanove stiže Uskok.

- Unaprijed je u glavama bila upisana pobjeda. To su najgore utakmice. Ovo nam je treća utakmica u tjedan dana i igrači su bili umorni. Glavna koncentracija je bila na dobar ulazak, kako se ne bi dogodio neki kiks. Ušli smo kvalitetno, cijelu smo utakmicu kontrolirali. Slijedi odmor od dva dana i još je rano najavljivati utakmice sa Jadranom i Uskokom. Igramo jako dobro. Od početka smo išli utakmicu po utakmicu, i to nas je dovelo tu gdje smo sada. U odličnom smo nizu, bodovno i rezultatski. Idemo odigrati kvalitetno do kraja, rekao je Želimir Terkeš, trener HNK Zadar.

Zadar - OSK 7 :0 (2:0)

Igralište Stanovi. Gledatelja:100. Sudac: Mirko Odrljin (Čaporice): Strijelci: Jordan u 4. i 74., Jurić u 39., Vukadinović u 62,, Banović u 80. i Bačkov u 90. minuti za Zadar.

ZADAR: Pinčić - Iličić, Jerbić, Djeveljekaj (od 79. Rokov), Iveljić - Banović, Bačić (od 63. Stojčević), Jurić (od 70. Pranić), I. Čepo (od 70. Labus) - Jordan, Vukadinović (od 63. Bačkov). Trener: Želimir Terkeš.

OSK: Bečko - Radman Livaja (od 79. Matijaš), Bašić (od 79. Vukas), Norac-Kevo, Grčić (od 62. Đimbeg) - F. Marinović, Banić-Škojo - Vidović (od 71. Kozina), Vukasović, Spajić - Vuleta (od 71. I. Marinović). Trener: Vjeran Simunić