Prvi dan juniorske poluzavršnice obilježio je zanimljiv susret između dva zagrebačka sastava i poprilično jednolična utakmica između Zadra i Podravaca.

Ekipa Podravca apostrofirala je sami dolazak na ovu poluzavršnicu kao veliki uspjeh, a rezultatskog imperativa kod njih sigurno nema. Podravac je prvih pet minuta uspio držati korak uz ekipu Zadra nakon čega je svoje momke "u brzinu više" prebacio trener Selin. "Plavo-bijeli" tada su još jednom počeli prikazivati jako dobru igru i prvenstveno iz koševa u tranziciji podizali svoju prednost koja je na poluvremenu bila visokih 53:33. U nastavku utakmice gledali smo nadigravanje u nekom revijalnom tonusu, a na kraju su se jača tijela Zadrana odvojila i na više od sto poena te su slavili s 113:64. 

Kod Zadra su se svi igrači upisali u listu strijelaca, a prednjačili su šestorka dvoznamenkastih koju je s 21 košem i devet skokova predvodio Ivan Njegovan. Nadomak "triple-double" učinka stigao je Krševan Klarica koji je ubacio 16, uhvatio 10 skokova i asistirao osam puta, Jurica Zagoršak dodao je 14 poena, Luka Bilokapić 12, dok su s po 10 ubačaja susret završili Josip Badrak i Ante Beljan koji je uz to uhvatio i 11 skokova.

- Mislim da smo puno kvalitetnija ekipa nego Podravac i zasluženo smo pobijedili. Prvo poluvrijeme smo malo podcijenili protivnika pa smo imali puno izgubljenih lopti, ali konsolidirali smo se u drugom poluvremenu i obrambeno i napdački te zasluženo smo slavili visokom razlikom. Odmorit ćemo se i čekamo sutrašnju utakmicu, kazao je trener Zadra Mario Selin.