Košarkaši Puntamike večeras u sedmom kolu Lige za ostanak gostuju kod Šibenke. "Građani" su nakon posljednjeg međusobnog okršaja u Jazinama zaredali s dobrim rezultatima te trenutno drže drugo mjesto na ljestvici, no Puntamičani se nadaju da će uspjeti ponoviti izdanje iz zadnjeg susreta kada su došli do vrijedne pobjede koja je pokrenula pobjednički niz i vratila ih u borbu za ostanak.

- Šibenka ima veliku širinu i duboku rotaciju, što treneru Milačiću omogućava da drži visok ritam igre. Zasigurno će i protiv nas pokušati doći do novih bodova, no mi smo u prošloj utakmici pokazali da možemo igrati s njima. Bitno je da u susret uđemo na višoj razini nego smo ušli protiv Alkara i Škrljeva, a onda će sve biti otvoreno. Nemamo imperativ pobjede, ali očekujem da damo sve od sebe te vjerujem da ćemo imati što pokazati. U Šibenik idemo s namjerom da napravimo dodatni korak ka osiguravanju ostanka, kazao je u najavi današnjeg dvoboja trener Roko Jurlina.

Puntamičani su proteklog tjedna imali određenih problema s bolestima i ozljedama bitnih igrača, no prema posljednjim informacijama ne bi trebalo biti većih izostanaka te bi se "Zeleni" u kompletnom sastavu trebali suprotstaviti Šibenčanima koje predvodi novopridošli Amerikanac Devon Thomas.

- On im vuče sve konce u napadačkoj igri te omogućava držanje visokog ritma i brzu tranzicijsku košarku, no ne smijemo zaboraviti ni na Sinovca, Bašića, Paića itd. Šibenka ima veliku koncentraciju kvalitete, pogotovo za momčad koja se natječe u Ligi za ostanak, no naš je zadatak da se fokusiramo na sebe i kroz određene taktičke zamisli držimo dvoboj što je moguće duže u egalu, a onda je sve moguće, dodao je Jurlina.

Utakmica se igra u dvorani Baldekin s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.