Ove će se godine, po prvi put u Zadru, održati Švedski atletski kamp u kojem će sudjelovati 26 mladih atletičara! Otvorenje Švedskog atletskog kampa održat će se u utorak, 12. travnja u 10.30 sati na atletskoj stazi na Višnjiku.

- Ideja internacionalnog sportskog kampa rodila se u želji da povežem sport i rodni grad Zadar. Živim u Stockholmu i želja mi je vratiti se u Hrvatsku jednoga dana i djelovati u sportu. Sportske pripreme na relaciji Švedska-Hrvatska izgledale su kao prvi korak početka poslovne suradnje, rekla je bivša zadarska atletičarka i organizatorica kampa, Matea Brčina.

Prošle godine Matea je vodila sportski kamp za djecu iz Zadra koji je bio izrazito uspješan. Cilj joj je proširiti poslovni plan sportskih priprema u Zadru i na druge sportove i klubove u Švedskoj te ih dovoditi dva puta godišnje, na proljeće i jesen

- Ove godine smo se odlučili na korak dalje i predstavili smo ideju atletskom klubu BOO IF iz Švedske. Interes djece i roditelja je bio velik. Djeca/mladi su uzrasta od 14 do 19 godina. Svi su podjednako uzbuđeni, od roditelja, atletičara pa sve do trenera. Svima je ovo prvi posjet Hrvatskoj i Zadru, ističe Brčina.

U četvrtak, 14. travnja planiran je aktivan odmor i izlet u NP Paklenica, a naglasak treninga je na štafeti kao priprema za nadolazeće državno prvenstvo u toj atletskoj disciplini.

Treninzi se održavaju u jutarnjim i popodnevnim satima od: 09:30 do 11:30 te od 16 do 18 sati  na Višnjiku, na plaži Kolovare i u parku Vladimira Nazora.