Mladi Zadranin Lovre Strika postao je viceprvak Hrvatske u hrvanju. Iz Hrvačkog kluba Zadar javljaju kako su njihove boje na Prvenstvu Hrvatske za uzrasne kategorije U15 i U20, održanom 2. travnja na Pešćanici u Zagrebu, uz Striku branili i Dinko Klarić te Josip Šumski.

Lovre i Dinko natjecali su se u uzrastu starijih dječaka (U15) obojica u težinskoj kategoriji do 62 kilograma, kategorija je brojala 17 hrvača iz 12 hrvačkih klubova. Prvu su borbu zadarski hrvači ždrijebom, nakon provjere težine, izvukli jedan protiv drugoga. U ovoj borbi Lovre je pobijedio Dinka, a kako je Lovre ušao u finale natjecanja sa tri pobjede, otvorio je put Dinku za borbe u repasažu natjecanja, za treće mjesto, međutim Dinko je bio zaustavljen već nakon prve repasažne borbe i plasirao se na 7. poziciju.

- Lovre je s tri pobjede i porazom u finalu osvojio drugo mjesto i ako je Lovre ulazno godište u ovoj uzrasnoj skupini u kojoj ga još i do godine čekaju nastupi ovim rezultatom si je otvorio mogućnost za ulazak u Hrvatsku reprezentaciju i nastup na Europskom prvenstvu U15, javljaju iz kluba.

Europsko prvenstvo bit će održano 15. srpnja u Zagrebu. To bi značilo da ove godine Hrvački klub Zadar ima nastupe na dva Europska prvenstva u dvije uzrasne kategorije što je, ističu, vrhunski rezultat i potvrda kvalitetnog rada u klubu.

U juniorskom uzrastu (U20) Josip Šumski se borio u težinskoj kategoriji do 82 kilograma u kojoj je bilo 12 natjecatelja iz 8 hrvačkih klubova. Josip je također ulazno godište u ovom uzrastu, ali je već u prvoj borbi pokazao da je spreman potvrditi svoj sportski staž i rezultat pa je tako vrlo atraktivnom pobjedom otvorio natjecanje. U polufinalu Josip je tijesno izgubio što je značilo da ga čeka borba za treće mjesto, ali nezadovoljan rezultatom i s manjkom koncentracije na žalost izvukao je poraz i u repasažu natjecanja, što ga je smjestilo na 5. poziciju.

Već idući vikend HK Zadar očekuje odlazak njihovih mlađih dječaka (2009., 2010. i 2011. godište) na Prvenstvo Hrvatske pod vodstvom trenera Vladimira Menčika i Josipa Cindrića, a koje će također biti održano u Zagrebu na Pešćenici.