U Bijakovićima pored Međugorja, u prostorijama Sveučilišta "Hercegovina" održan je veliki šahovski turnir za kadete i juniore, 4. međunarodni turnir "Brotnjo Open", na kojem su sudjelovali i članovi Šahovskog kluba Zadar.

U kategoriji U14 prvo mjesto osvojio je Jure Tadić, aktualni kadetski prvak Hrvatske  "klasičnom" šahu, sa osvojenih 6/7 bodova (ukupno osvojeno treće mjesto u kategoriji U16), dok je treće mjesto u kategoriji U14 osvojio Adrian Gazić. Jure Tadić, iako se trebao natjecati u kategoriji U12, na vlastiti je zahtjev igrao u starijoj dobnoj skupini, radi pripreme za nadolazeće svjetsko kadetsko rapid i blitz prvenstvo, koje će se krajem travnja održati na otoku Rodosu, u Grčkoj.

U kategoriji U10, 2. mjesto osvojio je 6-godišnji Adrian Petani, sa osvojenih 5/7 bodova, uz niz pobjeda protiv protivnika starijih i po nekoliko godina, čime je zaslužio poseban pljesak mladih kolega šahista na ceremoniji dodjele nagrada.

I drugi mladi šahisti ŠK Zadar, Šimun Mrkić, Adrian Vukić, Ante Šimičević, te Borna, Katarina i Matej Benić odigrali su također na vrlo visokom nivou.

Predsjednik ŠK Zadar, Mario Petani, prije svečanog otvaranja turnira uručio je predsjedniku ŠK Brotnjo, Draganu Prskalu, prigodan poklon povodom dolaska zadarskih igrača na turnir. Mladoj zadarskoj šahistici Katarini Benić povodom 12. rođendana, upravo na dan turnira, uručen je  poklon od strane predstavnika glavnog sponzora, Sveučilišta Hercegovina, Marka Brkića, koji je i otvorio turnir.

Uz sudjelovanje ukupno 97 igrača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, turnir je organiziran za tri starosne skupine, do 12 god. (sa podskupinom do 10 god.), do 16 god. (sa podskupinom do 12 god.) i do 20 god., u sedam kola, po pravilima FIDE za ubrzani (rapid) šah (tempo 10 minuta + 5 sekundi dodatka po potezu).

Mladi zadarski šahisti, uz pratnju predsjednika Marija Petanija, i tajnika kluba, Elvisa Klasana, posjetili su Međugorje.