U tijeku su pripreme za održavanje Županijskih dana koji se odvijaju tijekom travnja. Nakon dvije godine pauze zbog pandemije , sa Svjetskim danom zdravlja (7. travnja) održava se i najmasovnija lokalna biciklijada u Hrvatskoj "Od Branimira do Branimira", 12. godinu za redom.

Dvanaesta biciklijada „Od Branimira do Branimira" Zadar-Nin-Zadar, održat će se 9. travnja 2022. godine u trajanju od 10 do 13 sati . Biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru. Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života.

Ove godine prijave počinju 24. ožujka i trajat će do 8. travnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije, Calimero sporta, Biciklističkog kluba Zadar i Zavoda za javno zdravstvo. Kao i obično tijekom biciklijade osiguran je siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta. U Ninu se bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevom.

- Ono po čemu se naša biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom na našu manifestaciju, prepoznatljivost i po nazivu i po sponzorima koji su s nama svih ovih godina, ali i po nagovještaju ljepših dana koji nas izmamljuju češće vani. Tu je i promocija biciklističke staze, ali i sjajan spoj partnerstva s policijom koja svojim aktivnostima doprinosi promociji sprečavanja nasilja u zajednici odnosno na cestama i kulturi ponašanja na cesti, ističu iz Zadarske županije.