Veslači Jadrana započeli su novu veslačku sezonu uspješnim nastupom na 1. Regati Kupa Dalmacije - Memorijalu Zlatka Celenta u Splitu. Pripala im je ukupna pobjeda na regati i pobjede u kategorijama juniora i mlađih juniora. Regata koja se trebala održati još 27. veljače, održana je tako nakon odgode od četrnaest dana, zbog loših vremenskih uvjeta, odnosno tada jake bure. Ovaj puta su na regatnoj stazi u Spinutu bili gotovo pa idealni uvjeti za veslanje, a veslači željni za dokazivanje nakon zimskih priprema i gotovo pet mjeseci stanke.

U takvim okolostima veslači Jadrana ostvarili su čak 11 pobjeda, jedno drugo i pet trećih mjesta. Izvrsna je bila Sara Žuvanić koja je pobijedila u samcu juniorki i samcu seniorki, a istakli su se i mlađi juniori, koji su ostvarili pobjede u osmercu, četvercu sa kormilarom i četvercu bez kormilara. Osmerac mlađih juniora veslali su Đani Švenjak, Roko Skočić, Duje Kanjer, Rafael Brkić, Bartol Cuković, Mateo Matešić, Luka Kraljić, Luka Petković i kormilar Matija Vujević.¸

U četvercu bez kormilara nastupili su Mateo Matešić, Bartol Cuković, Roko Skočić, Luka Kraljić dok je četverac sa kormilarom mlađih juniora veslao u sastavu Rafael Brkić, Đani Švenjak, Duje Kanjer, Luka Petković i kormilar Matija Vujević. U samcu juniora pobjedio je Luka Kovač, u samcu mlađih juniorki prva je bila Viktorija Aleta, dok su u dvojcu na pariće prve bile Petra Babara i Augustina Mihatov.

Kadeti su također bili uspješni sa tri pobjede. Dora Turčinov bila je najbrža su samcu kadetkinja, Lovre Kolega, Adrian Vidović, Frane Vulelija i Franko Božić bili su najbolji u četvercu na pariće kadeta, a Teo Škarpona i Filip Matešić u dvojcu na pariće mlađih kadeta. Drugo mjesto osvojili su Niko Škarpona i Luka Kovač u dvojcu na pariće juniora.

Treća mjesta zauzeli su Ivan Mustać i Petar Miloš u dvojcu bez kormilara seniora, koja je ujedno i bila memorijalna utrka u spomen na Zlatka Celenta, zatim Mara Bencun u samcu juniorki, Niko Škarpona u samcu juniora, Toni Čurković u samcu mlađih juniora te četverac GIG mlađih kadeta u sastavu David Božajić, Mikula Bobić, Martin Vujević, Marko Dinarina i kormilar Marko Vrkić. Četvrto mjesto zauzeli su Roko Bubić i Teo Meštrović u dvojcu na pariće mlađih juniora, dok su peta mjesta zauzimali Lana Marijačić u samcu kadetkinja te Marino Hrboka i Adi Hadžić u dvojcu na pariće mlađih juniora.

Veslačima je medalje za osvojena prva tri mjesta dijelio Valent Sinković, naš trofejni veslač, olimpijski pobjednik i višetruki svjetski prvak koji se trenutno u Splitu oporavlja od ozljede. S veslačima su u Splitu bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije održati će se uZatonu kod Šibenika 27. ožujka.