U nedjelju je okončana jubilarna 10. sezona Benkovačke malonogometne lige. U fantastičnoj atmosferi pred prepunim tribinama Školske sportske dvorane, pravu malonogometnu rapsodiju priuštili su igrači najuspješnijih malonogometnih ekipa.

U samoj završnici, najprije je odigran susret u okviru Lige za poredak u kojem su se sastali pretendenti za prvo mjestu, ekipe Bakari iz Vrane i Kruševo. Nakon što je u toj prvoj utakmici neizvjesnost izazivala i napetost u krajnji ishod i nakon što je semafor nakon 40 minuta pokazao neriješen ishod 3:3, veliko veselje nastalo je među igračima i vodstvom ekipe Bakari koja je, iako je završilo neodlučeno, osvojila prvo mjesto u Ligi za poredak.

Nakon te utakmice krenuo je i susret za treće mjesto u kojemu su se sastali malonogometni timovi Torovi iz Biograda i benkovački LTH Metalni lijev. Ovdje se možda tek na početku utakmice mogla nazrijeti neizvjesna i tvrda borba, međutim ubrzo su nas u takvom promišljanju razuvjerili igrači Torova koji su nakon vrlo efikasnih akcija, počeli zabijati golove te su u očaj bacali i igrače protivničke ekipe ali i njihove navijače. Pred sam kraj utakmice rezultat na semaforu pokazivao je 6:0 za ekipu iz Biograda. Tek pred kraj susreta igrači LTH Metalni lijev se vraćaju iz letargije i zabijaju dva gola što, naravno nije bilo dovoljno da se učini nešto konkretnije, te je s konačnih 6:2 ekipa Torova osvojila treće mjesto na kraju 10. sezone.

A onda je nastala nezabilježena euforija, budući da se najavljivala finalna utakmica, borba za prvo mjesto, za šampionsku titulu, u Benkovcu, kao i uvijek, atraktivno finale uz oduševljenje brojnih navijača najboljih i najuspješnijih ekipa, a ove godine su to bile: Benkovačko selo i MNK Bulić. Počelo je oprezno, ali i žustro s nakanom da ekipe nametnu svoj pritisak jedna na drugu. I onda jedan slobodnjak, vrhunski udarac i vratar Mario Jarmanović nemoćan, 1:0 za MNK Bulić. Tek u drugom poluvremenu padaju odlučujući golovi, najprije izjednačenje golom koji je za ekipu Benkovačko selo postigao njihov ponajbolji igrač Marko Marković Bubo. Kada se očekivalo da će gol podignuti krila momcima iz Benkovačkog, nogometaši iz Bulića koriste trenutke njihove nesmotrenosti te najprije zabijaju gol za 2:1, a do kraja susreta i još dva gola, što je bilo dovoljno za konačnu pobjedu i krajnji rezultat: Benkovačko selo - MNK Bulić 1:4.

Velikoj radosti igrača pobjedničke ekipe i njihovih navijača nije bilo kraja, a svakako treba naglasiti da su dobili i ovacije od strane objektivne gotovo cjelokupne publike jer su uistinu zasluženo osvojili šampionsku titulu.
Pobjednički pehar šampionima uručio je gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić. Nagradu za fair play dobio je MNK Drage, čiji su igrači tijekom cijelog prvenstva zaradili tek tri žuta kartona. Najbolji strijelac lige bio je Mateo Šušak iz ekipe Podgrađe koji je postigao ukupno 31 gol, najbolji vratar je iz redova prvaka, Josip Kardum, dok je najbolji igrač Benkovačke malonogometne lige u njezinoj 10. sezoni Mario Marković Bubo iz ekipe Benkovačko selo.

Nakon sportskog nadmetanja na parketu školske dvorane, nastavilo se druženje u holu ispred i tek se ondje pokazuje koliko se međusobno poznaju i poštuju nogometaši što poseban štih daje ovom natjecanju, koje već dugi niz godina vodi o organizira povjerenik Benkovačke malonogometne lige Branimir Jarmanović.

- Ponosan sam na sebe i sve moje kolege koji su sa mnom vrijedno radili i ulagali posljednje atome snage da se ova liga održi i to u veoma zahtjevnim vremenima i okolnostima, kazao je Jarmanović.

Utakmica za treće mjesto:
MNK Torovi - LTH Metalni lijev 6:2

Školska sportska dvorana. Suci: Marijo Pavela i Damir Jokić. Delegat: Leonarda Jarmanović
MNK Torovi: Mršić, Birkić (1), B.Knez (1), Lukić, Adžić-Kapetanović, T.Knez, Kulaš, Šarin (4), Nakić. Voditelj: Mateo Mrkić.
LTH Metalni lijev: Vukančić, Balukčić, Lulić, Šitum (1), Đeverljekaj, Rosić (1), Jurešić, Stojčević, Filipović, Brekalo, Vrsaljko. Voditelj: Nikola Ilić.

Utakmica za prvo mjesto:
Benkovačko selo - MNK Bulić 1:4

Školska sportska dvorana. Suci: Marijo Pavela i Damir Jokić. Delegat: Leonarda Jarmanović
Benkovačko selo: Jarmanović, D.Pejić, S.Kralj, Knez, Marić, L.Pejić, V.Kralj, Jelovčić, Margarin, Marković (1), Bačić. Voditelji: Mato Pejić i Marijan Buljat.
MNK Bulić: Kardum, B.Nakić, Zekonjić (1), Biluš, Rubelj, Čirjak (2), Bačić, Orlović, Peraić, Kuman, I.Nakić, Bašić. Voditelj: Krešimir Nakić.